Timpul Liber

Refacerea tenului după petrecerea din weekend!

Aşa cum bine ştii, după o noapte pierdută, eşti extrem de obosită şi irascibilă. Exact la fel ca tine se simte şi tenul tău. Lipsa orelor de somn, dar şi fumul din cluburi, baruri sau restaurante nu ajută tenul să fie într-o formă excepţională. Dacă te uiţi în oglindă, după ce ai stat o noapte întreagă într-un astfel de mediu, vei observa că ai un ten lipsit de luminozitate, pori deschişi, cearcăne şi poate chiar şi ochi roşii. Pentru a salva situaţia, trebuie să faci câteva eforturi, chiar dacă ora la care ai ajuns acasă este destul de înaintată. 

DEMACHIEREA

Oricât ai fi de obosită, nu uita de demachiere. Curăţarea feţei îţi va asigura un ten proaspăt şi curat. Nu contează cât eşti de obosită! Dacă tot ai stat câteva ore în club, poţi să mai stai câtea minute în baie pentru a face primii paşi spre a redeveni perfectă. Neapărat trebuie să te demachiezi, să tonifici tenul şi să-l hidratezi. După ce parcurgi aceşti paşi, poţi să te îndrepţi către dormitor.

HIDRATAREA

Dacă tenul tău nu are strălucire, vei observa acest lucru când te vei trezi. Acum va trebui să îl ajuţi cu o cremă puternic hidratantă. Alege o cremă hrănitoare care poate să-ţi refacă sănătatea pielii.
Înainte de culcare, dar şi dimineaţa, la trezire, bea câte un pahar mare de apă pentru a asigura hidratarea de care are nevoie corpul tău. După o noapte pierdută, organismul tău are nevoie de hidratare, mai ales dacă ai consumat alcool. Aşa că încearcă să bei cât mai multă apă şi consumă legume şi fructe, a doua zi după petrecere.

REAFACEREA TENULUI

Pentru ca tenul să fie perfect şi proaspăt pentru o nouă săptămână, poţi aplica pe faţă un exfoliant, preferabil unul natural preparat chiar de tine acasă (miere, doi stropi de zeamă de lămâie, făină de mălai sau tărâţe). După exfoliere, ai nevoie de o mască hrănitoare care să-i redea tenului tău strălucirea pierdută. O mască din argilă este bogată în minerale şi-l va netezi şi hidrata în profunzime. După ce îndepărtezi masca, poţi apela la un tonic natural. Ceaiul verde te va ajuta în acest sens. O infuzie concentrată de ceai verde, răcită la frigider, este un excelent tonic pentru pielea ta. Bogat în antioxidanţi, ceaiul verde îţi revigorează tenul.

LUPTĂ CU CEARCĂNELE

Cearcănele sunt extrem de vizibile după câteva ore pierdute de somn. Nu dispera! Se pot remedia. Cu siguranţă nu lipsesc din cămara ta cartofii. Curăţă un cartof, taie-l felii şi aplică-le pe ochi. Stai măcar 15 minute cu ochii acoperiţi cu feliile de cartof.
Tot pentru a scăpa de cearcăne, poţi folosi şi două felii de castravete crud sau două plicuri de ceai verde! Ar fi bine ca acestea să stea în prealabil la frigider.

(Timpul Supliment Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *