Internațional

Referendumul privind reforma constituţională din Rusia va avea loc la 1 iulie. Vladimir Putin va putea rămâne la putere până în 2036

”Vom organiza votul naţional rus asupra adoptării revizuirii Constituţiei la 1 iulie 2020. Această dată este perfectă”, a declarat Putin după o reuniune în sistem de videoconferinţă privind acest scrutin prevăzut iniţial pentru luna aprilie, dar amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Putin, în vârstă de 67 de ani, se află la putere în calitate de preşedinte şi ca premier de două decenii. Astfel, Putin este liderul sovietic şi rus cel mai longeviv pe Olimpul puterii de la Moscova după dictatorul sovietic Iosif Stalin.

Constituţia permite în prezent preşedintelui efectuarea a două mandate consecutive, ceea ce înseamnă că Putin ar trebui să se retragă de la putere peste patru ani, la finalul actualului mandat de şase ani, început în 2018. Noua prevedere reduce la zero numărul mandatelor pe care le-a avut până acum şi îi permite să fie ales pentru altele două (de câte şase ani), până în 2036.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *