Actualitate

Reforma sistemului de pensii s-ar putea dovedi salvatoare pentru întreaga ţară

Mai mult, această reformă ar putea fi salvatoare pentru țara noastră, întrucât fără acțiuni radicale și concrete în acest sens țara ar putea intra în faliment. De această părere este jurnalistul și purtătorul de cuvânt a ex-premierului Vlad Filat, Igor Volnițchi, care a trecut în revistă cele mai importante realizări a prim-miniștrilor RM într-un editorial publicat pe portalul Tribuna.md.

„Devine tot mai clar că reforma sistemului de pensii, anunţată de Premierul Pavel Filip şi care se află în plin proces de derulare, poate deveni una dintre cele mai radicale din toate câte au fost implementate vreodată în Republica Moldova. Mai mult chiar, în timp aceasta reformă s-ar putea dovedi salvatoare pentru întreaga ţară. Or, e clar că, dacă nu se vor lua măsuri radicale acum, în scurt timp sistemul de pensii va intra în faliment, sute de mii de oameni vor rămâne fără surse de existenţă, iar aceasta va fi un pas serios spre prăbuşirea Moldovei ca stat”, scrie Volnițchi.

Mai mult, acesta vine să destructureze mitul, potrivit căruia Filip ar fi realizat această reformă doar din motiv că aceasta este stipulat în prevederile Acordului cu Fondul Monetar Internațional.

„Unii văd în preconizata reformă doar o măsură impusă de Fondul Monetar Internaţional, dar, în realitate, situaţia e mult mai complicată. Chiar şi fără condiţiile FMI, dacă sistemul respectiv nu e reformat, vom asista la o adevărată catastrofă socială şi umană. Se pare că Premierul Filip înţelege acest lucru şi e gata să-şi asume integral responsabilitatea pentru această reformă complicată şi pentru urmările ei”, adaugă jurnalistul.

Acesta este de părere că premierul Filip va avea nevoie de mult curaj pentru a implementa aceste acțiuni, iar judecând după declarațiile sale recente, premierul are curajul necesar și e decis să meargă până la capăt, iar dacă nu va devia de pe calea corectă, această reformă i-ar putea asigura un loc demn în istorie.

hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *