Actualitate

Regele Mihai va fi înmormântat lângă Regina Ana

Spune acest lucru Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care îşi aminteşte de discuţiile pe această temă purtate cu ultimul suveran al ţării.

Vestea că regele Mihai I s-a stins a fost primită cu mâhnire de arhiepiscopul Argesului şi Muscelului.

IPS Calinic arhiepiscopul Argesului şi Muscelului: „A plecat la Dumnezeu Regele Mihai. Locul este lângă regina Ana, acolo, în spaţiul pregătit special, piatra tombală este gata, mormântul în sine. Se va face slujbă, cum s-a făcut şi pentru regina Ana, afară, pe esplanadă şi după aceea va avea loc înhumarea lângă, cum am spus, lângă mormântul reginei Ana.”

Înalt Prea Sfinţitul Calinic îşi aminteşte ziua în care Majestatea Sa i-a spus că ar vrea să fie înmormântat la Curtea de Argeş, moment în care a apărut ideea construirii noii necropole regale.

IPS Calinic arhiepiscopul Argesului şi Muscelului: „El îmi spune: suntem şi noi muritori, ca toţi oamenii şi să vedem loc de înmormântare, dacă mai este aici, în biserică. Şi eu i-am spus că nu există aici, e încărcat totul aici. În sfârşit, şi aşa, cu regret, am ieşit din biserică, zice: `dar mausoleul zidit în parc, dacă se poate aici, dacă în spate, în parcul mănăstirii.` Este extraordinar, l-am numit regele răbdării. Regele Mihai, cu el se închide, bineînţeles, şirul acestor regi, patru mari ai României.”

Şi directorul Muzeului Curtea de Argeş vorbeşte, cu durere în suflet, despre Majestatea Sa.

Ştefan Dumitrache, directorul Muzeului Curtea de Argeş: „Până acum puteam spune oricând: ’Țara are rege`. Astăzi nu mai avem rege! Astăzi rămânem, într-un fel, cu un gol în suflet, dar mai ales cu un gol mare în conştiinţa naţională, pentru că întotdeauna ne puteam raporta la Regele României.”

Sursa: Pro TV 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *