Internațional

Regele Salman al Arabiei Saudite întreprinde o vizită în Indonezia, luând cu el 460 de tone de bagaje

Însoțit de circa o mie de persoane, inclusiv prinți și miniștri, regele a fost întâmpinat pe aeroportul din Jakarta de către președintele indonezian Joko Widodo și o gardă de onoare.  

Cu ocazia aceste vizite au fost aduse 460 de tone de echipamente, inclusiv limuzine Mercedes și scări rulante pentru coborârea din avion a regelui. Majoritatea bagajelor au fost trimise direct pe insula Bali, unde suveranul saudit va merge după ce va sta trei zile în Jakarta.

Această vizită a unui rege al Arabiei Saudite în Indonezia este o premieră în ultimii 47 de ani și reprezintă una dintre etapele-cheie ale acestui rar turneu mondial al suveranului, în timp ce țara sa caută să-și diversifice economia pentru a-și reduce dependența de veniturile rezultate din petrol.

”Este o vizită istorică pentru noi”, a declarat secretarul cabinetului indonezian Pramo Anung, potrivit presei locale.

Cu prilejul vizitei, ar putea fi anunțate contracte între Indonezia și Arabia Saudită, precum și acorduri de cooperare în domenii de la securitate la sănătate sau educație.

Indonezia va solicita, de asemenea, să aibă posibilitatea de a trimite mai mulți cetățeni de-ai săi în pelerinaj la Mecca, în Arabia Saudită, locul de naștere al islamului.

Regele Salman a început mai înainte, în cursul săptămânii, un turneu de trei săptămâni în Asia, prima etapă fiind Malaezia. El va merge apoi în Japonia, China și Maldive.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *