Cultură

Regi, Regine si alti Sefi

In perioada 15-19 septembrie, la Chisinau, se va desfasura cea de-a sasea editie a Festivalului International de Dans Modern. In cadrul evenimentului, care va avea genericul „Adulti si copii: loc de intalnire”, va fi prezentat spectacolul teatral-coregrafic „Regi, Regine si alti Sefi”, adresat atat copiilor si adolescentilor, cat si maturilor. Premiera spectacolului va avea loc pe 15 si 16 septembrie, la ora 18.00, in Sala mare a Teatrului National „Mihai Eminescu”.

Spectacolul este rodul unei colaborari internationale dintre regizorul si coregraful spectacolului Benno Voorham, din Suedia, Grupul de dans „Voices” din R. Moldova, Teatrul de Dans Modern „Potoki” din Ucraina, Teatrul de Dans „Quadro” si Grupul de dans „Gallery” din Belarus. Evenimentul din Chisinau face parte dintr-un grandios festival ambulant in care sunt prinse toate tarile participante. Spectacolul a fost produs in perioada august-septembrie in orasul Dnepropetrovsk din Ucraina, fiind deja lansat la Minsk si Grodno (Belarus), pe 6 septembrie. „E un spectacol foarte ambitios, cu scene dansante si teatrale, trecand armonios una in alta, care oglindeste relatiile dintre niste personaje foarte vii, recognoscibile, ce pot fi intalnite pe strada, pe ecranul televizorului si, poate, de ce nu, atunci cand ne uitam in oglinda”, spune dansatoarea Alexandra Sosnicova, participanta la proiect.

Agenda festivalului va include ateliere de dans, traininguri, dezbateri, dar si evolutii ale diferitelor colective de dansatori. Proiectul este initiat cu sprijinul Swidish Institute, Fundatiei Culturale Europene (ECF) (Olanda), Asociatiei „LAVA-Dansproduction” (Suedia) si Asociatiei pentru Dezvoltarea Dansului Modern din R. Moldova.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *