Actualitate

Regia Transport Electric Chişinău înregistrează pierderi din cauza şantierelor de pe străzi

Anunţul a fost făcut de către şeful de la RTEC, Gheorghe Morgoci la şedinţa de luni, 7 decembrie a Primăriei, scrie IPN.

Gheorghe Morgoci a dat exemplu şantierului de pe bulevardul Negruzzi spre Gagarin, în preajma sensului giratoriu. Din cauză că această porţiune a fost închisă, au fost redirecţionate rutele cu numărul 17 şi 20, iar aceste măsuri au generat regiei pierderi. Potrivit lui, dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut, de la începutul lunii decembrie s-au acumulat în jur de 2,8 milioane de lei, anul acesta s-au strâns cu 120 de mii de lei mai puţin, ceea ce constituie 5%.

Şeful regiei a declarat că în aceste condiţii este nevoie de a redeschide măcar o bandă pentru troleibuze pe acest tronson, în aşa fel încât rutele redirecţionate să poată circula din nou pe itinerarul vechi. Totodată, şeful RTEC a menţionat că în viitorul apropiat ar putea fi suspendată ruta numărul 1, odată cu extinderea rutei 28, care ar urma să circule de la Durleşti până pe strada Sarmizegetusa, pentru a evita suprapunerea. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *