Actualitate

„Regii propagandei”, MAE-ul rus afirmă despre ministrul de externe leton că este „agregator de stiri false”

Astfel, ea a apreciat că ministru de externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, este un „agregator de știri false“, ca răspuns la comparația pe care acesta a făcut-o afimând că referendumul din Catalonia este ca o „bomboană căzută pe podea“ pentru Rusia, scrie RIA Novosti.

„Bomboană căzută pe podea? Oh, Doamne, de unde fac ei rost de acesti minunati politicieni? Nu e ministru ci un agregator de știri false“ – a scris Zaharova.

Oficialul rus și-a adus aminte și de Lituania învecinată. Potrivit ei, Rusia încă așteaptă „un răspuns oficial din partea Lituaniei în ceea ce privește declarația președintelui Lituaniei cu privire la „lista de pretenții” care i-ar fi fost prezentată de Rusia”.

„Aparent, Ministerul Afacerilor Externe din Letonia a decis într-un mod original sa devieze lovitura de la conducerea țării învecinate și a emis o nouă salvă de falsuri“ – a spus Zaharova.

Anterior, ministrul de externe al Letoniei, Edgars Rinkevics a declarat într-un interviu pentru ziarul leton Latvijas Avize că „referendumul privind independența catalană pentru Rusia a fost ca o “bomboană căzută pe podea”, pe care Rusia a folosit-o pentru a diviza UE“.

Sursa: paginaderusia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *