Externe

Regimul nord-coreean anunţă că este pregătit să scufunde cu „o singură lovitură” portavionul USS Carl Vinson

Preşedintele Donald Trump a ordonat în urmă cu două săptămâni grupului aeronaval al portavionului USS Carl Vinson să se îndrepte către peninsula coreeană, ca răspuns faţă de exarcebarea tensiunilor dintre Phenian şi Washington.

Regimul nord-coreean a ameninţat în repetate rânduri că îi va ataca cu rachete balistice pe aliaţii americani şi va construi o rachetă intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite.

Însă USS Carl Vinson este în continuare la câteva zile distanţă de Marea Japoniei, iar vicepreşedintele Pence a precizat că „armada americană” va ajunge până la finalul lunii aprilie în apropierea peninsulei coreene.

„Forţele noastre revoluţionare sunt pregătite de luptă pentru a scufunda cu o singură lovitură portavionul nuclear al Statelor Unite”, se arată într-un comentariu publicat în ziarul Partidului Muncitoresc. Publicaţia compară portavionul american cu un „animal scârbos” şi susține că o lovitură asupra sa ar fi „un adevărat exemplu al forţei militare”.

Acest comentariu a apărut pe a treia pagină a publicaţiei, după un reportaj de două pagini despre vizita liderului Kim Jong-un la o fabrică de porci din Coreea de Nord.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *