Guvern

Registru, tot cu Molojen

Vladimir Molojen inca mai e sef la IS „Registru”, din subordinea Ministerului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor (MTIC). Intrebat, marti, de jurnalisti la acest subiect, ministrul Alexandru Oleinic a spus ca in structura MTIC, inclusiv la „Registru”, au loc reorganizari serioase si ca schimbarile vor fi anuntate in scurt timp. Oleinic n-a precizat daca Molojen va fi pastrat. V. Molojen conduce „Registru” din mai 2008, pana atunci fiind, din 2001, sef al Departamentului tehnologiilor informationale, devenit, in 2005, minister, tot cu el in frunte.

Este printre putinii demnitari din fosta guvernare comunista mentinuti in post de AIE. Si asta in ciuda imaginii de apropiat al lui Voronin pe care o are Molojen, supranumit de presa si „nasul pasapoartelor” pentru ca ar fi fost implicat in afacerea banoasa, dar scandaloasa, cu producerea noilor documente de identitate moldovenesti.

Referitor la suspiciunile semnalate de presa si unele partide cum ca MTIC ar fi fost implicat in falsificarea alegerilor din 5 aprilie, A. Oleinic a declarat ca organele responsabile de ancheta urmeaza sa se pronunte. Anterior, intr-un interviu pentru Agentia „Moldpres”, ministrul declarase ca „in urma verificarilor efectuate pe marginea celor expuse in mass-media nu s-au constatat fraude electorale comise din vina intreprinderilor subordonate MTIC”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *