Regizorul filmului „Poltergeist” a murit

publicat în Film pe 28 August 2017, 08:55

Legendarul regizor american de filme de groază Tobe Hooper a decedat sâmbătă la vârsta de 74 de ani în locuința sa din Sherman Oaks, California, informează luni agenția Xinhua care citează media locale.

Decesul lui Hooper a fost pronunțat sâmbătă, la reședința sa, la ora locală 16:10, notează Agerpres.

"Pare să fie moarte naturală", a declarat anchetatorul Rudy Molano de la biroul de medicină legală pentru City News Service.

Hooper s-a născut în Austin, Texas, Statele Unite, la 25 ianuarie 1943.

Regizor, scenarist și producător, el este cunoscut în special pentru realizarea filmelor "The Texas Chain Saw Massacre" (1974), continuarea acestuia, "The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)", "Salem's Lot" (1979) și mai ales "Poltergeist" (1982), peliculă produsă de Steven Spielberg și nominalizată la Oscar, care a devenit un adevărat fenomen.

Vedete de la Hollywood și ale genului horror i-au adus un tribut lui Hooper pe rețelele de socializare, la scurt timp după aflarea veștii morții regizorului.

Scott Derrickson, cunoscut în special pentru regizarea unor filme de groază precum "The Exorcism of Emily Rose" și "Sinister", l-a numit pe Hooper pe contul său de Twitter "regele genului horror transgresiv".

William Friedkin, regizorul "The Exorcist" a scris: "Tobe Hooper, un om bun, cald, care a realizat cel mai înspăimântător film din toate timpurile. Un prieten bun, pe care nu-l voi uita niciodată".