Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Martie 2018
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 15:02

Rețineri într-un dosar de evaziune fiscală comisă de producători de mezeluri

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Trei persoane au fost reținute în cadrul unei cauze penale pornite în luna mai anul curent pentru neachitarea către bugetul de stat a impozitelor și taxelor în proporții deosebit de mari de către un șir de companii specializate în producerea mezelurilor. În timpul perchezițiilor efectuate la sediile agenților economici vizați, au fost depistate și ridicate mijloace bănești necontabilizate în sumă de peste șapte milioane de lei, dar și mezeluri alterate și tone de carne fără acte de proveniență, transmite IPN.

Oamenii legii au stabilit că mai mulți agenți economici gestionează o schemă frauduloasă prin care producerea materiei prime se face contra bani în numerar, în lipsa actelor de proveniență, fără contabilizarea operațiunilor economice, bonurilor de plată, cu scopul de a diminua impozitele și taxele plătite la bugetul de stat.

Șeful Direcției investigarea infracțiunilor economice MAI, Alexei Bacuș, a declarat în cadrul unei conferințe de presă joi, 7 decembrie, că au fost identificate trei persoane implicate, cu vârsta cuprinsă între 30 și 54 de ani. Materia primă folosită la producerea mezelurilor era procurată atât de la producători autohtoni, cât și de peste hotare. O bună parte a mărfurilor de peste hotare erau introduse ilegal, preponderent prin regiunea transnistreană. De asemenea, s-a stabilit că producătorii de mezeluri foloseau carne alterată sau carnea unor animale care urmau să fie sacrificate pentru că erau bolnave.Șefa Centrului municipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică, a spus că în secția de producere a mezelurilor s-a depistat că pe ramele unde erau produsele finite lipseau fișele cu date referitor la denumirea produselor și date despre finisarea procesului tehnologic. Mai mult, unele produse au fost etichetate cu dată din viitor. Din 68 de probe de carne și mezeluri, 21 de probe sunt pozitive la indicatorii microbiologici, adică au fost depistați microbi. A fost depistată depășirea normei de nitriți și fosfați la unele produse prelevate.

Investigațiile pe marginea acestui caz continuă.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul