Femeia

Relaţia deschisă

Confundăm o relaţie de iubire cu una de privare de libertate. Aşa suntem construiţi, modelaţi de familie, prieteni, şcoală, religie, dar analizând în profunzime ideea de iubire, găsim de fapt ideea de libertate. Îl iubeşti cu adevărat pe omul care ţi-e alături abia atunci când eşti capabilă să-l laşi să facă ce-şi doreşte. Binele său e peste al tău. Din păcate, construim un zid, punem garduri cu sârmă ghimpată în juru-i, nu cumva să iasă din criteriile pe care i le-am stabilit, de bun-simţ, am crede.

Relaţia deschisă reprezintă o ciudăţenie pentru majoritatea dintre noi. Eu nu reuşesc să o înţeleg. Am fost contactat de o femeie, ceva mai în vârstă, la un moment dat, care mi-a propus o seară interesantă în compania ei. Am fost informat din start că escapada nu ar fi posibilă fără ştirea soţului, un bărbat care este total de acord cu acest stil libertin de viaţă, în care fiecare îşi poate urmări curiozităţile, oricât de deocheate ar fi, cu o singură condiţie: ambii să ştie, astfel eliminând complet minciuna din relaţie. A fost imposibil să accept aşa ceva. Mi-ar fi fost mai comod dacă l-ar fi minţit… Mi-a povestit cum între ei nu există secrete, că sunt liberi să experimenteze orice şi că în acest fel se iubesc din ce în ce mai mult, apreciind efortul devenit trăsătura naturală de a-i permite celuilalt să se manifeste oricum, fără frica de a fi persecutat.

Ai fi in stare de aşa ceva? Să-l ştii plecat cu o domnişoară, probabil mai frumoasă decât tine, într-o noapte, probabil de neuitat, în braţele unei alte făpturi ce astfel ar beneficia de toată atenţia lui, până atunci cuvenită ţie. Te-ar roade, probabil, ţi-ar da insomnii, imagini oribile cu transpiraţia ei prelinsă pe corpul lui, cu pofta din ochii săi şi perversiunea din ai ei… Eu nu aş putea.

Poate că ar trebui să învăţăm la şcoală câte ceva despre iubire, despre cum să ne respectăm perechea, împreună cu toate detaliile ei, mai ales fanteziile sexuale ce se pot transforma în pofte de nestăvilit şi apoi în frustrări care să ne dăuneze tot nouă. Ai de ales între a acorda libertatea de a fi sau să impui restricţia lui „a aparţine”.

www.umbluliber.com

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *