Sănătate

Relaxarea acasă

Stresul cotidian, sau cel generat de locul de muncă nu fac decât să pună amprente negative asupra stării psihice şi fizice. În astfel de momente ai nevoie de câteva clipe de relaxare profundă pentru a putea câştiga puterea de a merge mai departe. În cazul în care nu ai timp să mergi la saloanele de relaxare, sau la SPA, iată cum poţi să te relaxezi şi să îţi încarci bateriile acasă.

Baie relaxantă

Pentru o relaxare meritată, după o zi care ţi s-a părut a fi destul de grea, recurge la o baie cu multă spumă. Caută un produs de baie relaxant, o sare de baie cu levănţică, sau un spumant care are proprietăţi de destindere, apoi răsfaţă-te. Cât timp stai în baie poţi să asculţi muzica preferată, iar dacă reuşeşti să pui pe marginea căzii şi o candelă cu un ulei relaxant, efectul va fi unul rapid.

Duş tonifiant
Duşul nu trebuie făcut cu apă fierbinte! Pentru a avea un efect revigorant, duşul trebuie să fie făcut cu apă potrivită. Foloseşte un gel tonifiant pe bază de uleiuri esenţiale care au proprietăţi stimulatoare. Poţi utiliza un burete de baie mai aspru pentru a te masa viguros şi pentru a activa circulaţia sanguină. Dacă foloseşti un astfel de burete, vei avea şi o piele catifelată.

Fă sport
Dacă ştii că nu poţi să faci sport acasă, trebuie să îţi faci şi să îţi plăteşti un abonament la o sală de aerobic sau de fitness, la bazin sau tenis. Dacă vei face mişcare te vei relaxa, dar îţi vei modela şi corpul, vei elimina toxinele şi te vei simţi extrem de bine.

Vitaminizează-te
Vitaminele îţi vor reda energia şi puterea de a merge mai departe. Poţi mânca citrice, kiwi şi cât mai multe legume. Bea sucuri naturale şi uită de cele carbogazoase.

Fără vicii
Cafeaua consumată în exces creşte excitabilitatea neuromusculară şi amplifică oboseala. Tutunul îţi reduce capacităţile pulmonare şi respiratorii prin diminuarea cantităţii de oxigen transportată de sistemul sanguin.

oana.carasaz.timpul@gmail.com

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *