Frumusețe

Remedii din popor pentru arsurile solare: Creme speciale

Înainte să faceţi plajă este necesar să ţineţi cont de tipul dumneavoastră de piele, dacă este una normală utilizaţi o crema cu factor de protecţie SPF 30 care să ofere protecţie atât împotriva ultravioletelor UVA cât şi a celor UVB, astfel reuşiţi să băraţi cu până la 90% radiaţiile nocive şi măriţi gradul de bronzare a pielii cu până la 75%.

1. Remediu pentru arsurile solare: Aspirina

Aspirina scurtcircuitează tot procesul de arsură solară, reduce inflamatiile, diminuează durerea şi reduce roşeaţa pielii, trebuie administrată la cel mult 24 de ore de la producerea arsurii solare. În cazul în care nu aveţi la îndemână o aspirina, puteţi încerca cu ibuprofen, însă ţineţi cont că efectele negative ale acestuia asupra corpului (în special ficat) sunt mult mai mari.

2. Remediu pentru arsurile solare: Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are un efect calmant asupra pielii şi răcoritor, puteţi face o baie cu apă călduţă, în care să dizolvaţi o jumătate de cană de bicarbonat, încercaţi să nu folosiţi săpun sau produse ce usucă pielea, staţi puţin în apă şi nu va ştergeţi cu prosopul, lăsaţi pielea umedă.

3. Remediu pentru arsurile solare: Lămâia

Având acelaşi efect că cel al bicarbonatului de sodiu, lămâia ajută împotriva arsurilor provocate de soare. Stoarceţi 3 lămâi într-o cană cu apă şi aplicaţi în zona afectată.

4. Creme pentru arsurile solare şi de prevenire

La începutul articolului va spuneam că este bine să preveniţi arsurile solare şi o puteţi face cu brio, folosind câteva creme adecvate. Dacă doriţi să va protejaţi copilul de arsurile soarelui, va recomandăm o crema NIVEA cu factor de protecţie 50, care este rezistenţă la apă şi oferă o protecţie pe termen lung. O puteţi cumpără de aici, alături de multe ale produse.

5. Crema After sun – După bronz împotriva arsurilor solare

Eu am pielea foarte sensibilă şi este suficient să stau 10 minute în bătaia soarelui, indiferent de ora, că instant pielea mea se înroşeşte şi începe să mă usture. Am început să folosesc o crema cu factor de protecţie 50, de la NIVEA, pe care o puteţi cumpără de AICI şi de fiecare dată, după plajă, mă dau cu Tratament Sun Australian, care este excepţional. Nu doar că pielea se calmează instant ci are şi efect pe termen lung. Crema o puteţi găsi la eMAG şi poate fi cumpărată de AICI.

ATENŢIE: nu aplicaţi creme sau produse pe pielea arsă care are băşici, deoarece acestea se pot infectă. În cazul în care arsurile solare sunt însoţite de stări de vomă, dureri de cap, consultaţi de urgenţă un medic. Bebeluşii şi copiii mici nu trebuie expuşi la soare, de asemenea evitaţi să faceţi plajă în intervalul 11 – 15.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *