Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Sănătate 30 Aprilie 2013, ora 05:29    Din editia print

Remedii naturiste sau medicamente?

Marime Font

Se întâmplă să ne mai doară ceva. Ba capul, ba un picior. Mai răcim, ne doare gâtul, tuşim. Sunt evident şi afecţiuni mai grave. Noi însă ce remedii folosim? În principiu, de două feluri: naturiste sau medicamente ori diverse tratamente. Cum e însă mai bine?

Sunt multe ţări şi locuri în lume unde şi astăzi se pune mai mare preţ pe tratamentele naturiste. Şi sunt multe reţete care au efect. Evident însă că există, din păcate, şi multe persoane care doresc să înşele, care aduc produse contrafăcute şi aşa mai departe.

Însă merită să ne amintim că pe vremuri vindecătorii aveau la dispoziţie doar roadele pământului şi vindecau folosindu-le. Numai că astăzi puţini mai sunt cei care cunosc acele remedii. De pildă, pentru negi – de care făceau mai toţi copiii când erau mici la ţară şi nu numai – vedem astăzi reclame la multe medicamente, a apărut şi o modalitate de a fi îndepărtaţi chirurgical, dar fără durere, însă oare câtă lume ştie că se foloseşte rostopasca pentru un tratament eficient, rapid şi natural? La o răceală deseori tusea e mai bine tratată cu ridiche neagră? Exemple sunt foarte multe.Evident însă că sunt şi medicamente eficiente şi multe persoane care pot susţine acest lucru. Se spune că descoperirea penicilinei a fost un moment deosebit de important în viaţa noastră.

Nu fac aici apologia nici a remediilor naturiste, nici a medicamentelor. Ştiu însă oameni care una-două iau medicamente pentru te miri ce. Ştiu şi oameni care nu iau medicamente până nu au încercat toate tratamentele naturiste relevante disponibile.

Aş spune însă că ar merita ca pentru afecţiuni simple să vedem dacă nu cumva există şi remedii naturiste, care nu ne fac rău, dar care ne vindecă. E mai bine să nu ajungi să te îndopi cu medicamente, dacă nu e cazul.

Suplimentul Femeia 

Un articol de: Mira Tănase Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul