Femeia

Remodelează-te cu plăcere!

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că cei care fac sport au şanse de a trăi mai mult decât cei care devin fani ai sedentarismului. Cum vă relaxaţi după o zi obositoare la locul de muncă? Pe lângă petrecerea timpului liber cu persoana iubită sau cu cei mici, vizitele la prietene sau mersul la cumpărături cu cea mai buna amică – metodă care, trebuie să recunosc, dă mereu rezultate atunci când vreau să mă relaxez şi bine-dispun -, trebuie să ne obişnuim ca în programul nostru zilnic să fie cuprinse şi exerciţiile fizice. Mişcarea nu trebuie ignorată atunci când vrem să slăbim sau să ne menţinem silueta.

În cazul în care nu aţi mai avut curajul, timpul sau chiar nervii necesari de a face sport, Femeia vă recomandă să începeţi cu un program uşor de mişcare. Un prim pas ar fi să lăsaţi maşina în parcare şi să mergeţi cât mai mult pe jos. Alergările scurte, atunci când vremea permite sau urcatul şi coborâtul scărilor din bloc vă pot ajuta să vă menţineţi cât de cât. În cazul în care aţi decis să urmaţi şi un regim de slăbire, mişcarea vă va ajuta să vă modelaţi.

În zilele reci puteţi să faceţi mişcare fără un efort financiar mare şi fără a pierde timpul către sala de sport, apoi din nou spre casă. Nu aveţi nevoie decât de muzică antrenantă şi de un burete special pentru sport. În cazul în care nu îl aveţi, puteţi folosi o pătură. După o scurtă încălzire, puteţi face între cinci-zece serii a câte 20 de abdomene (foto 1), zece serii a câte 50 de aplecări laterale ale trunchiului (foto 2), mişcarea ajutând conturarea taliei, iar dacă vreţi să începeţi să vă modelaţi şi şoldurile, puteţi recurge la două serii a câte 50 de ridicări laterale ale picioarelor. Exerciţiul se poate realiza în picioare (foto 3) sau într-o poziţie relaxantă pe saltea/pătură (foto 4). Vă culcaţi pe partea laterală a corpului, cu mâna dinspre podea îndoită. Piciorul dinspre podea e îndoit de asemenea, iar celălalt îl ţineţi drept. Ridicările laterale vor fi cât mai înalte posibil şi cât mai rapide, însă la coborâre nu se va atinge podeaua. Acum Femeia vă urează modelare plăcută şi relaxantă!

PONTURI FOLOSITOARE! În cazul în care nu aţi făcut de ceva vreme mişcare şi vă e teamă de febra musculară, este indicat să luaţi, înainte de a face sport, o aspirină şi să mâncaţi o linguriţă de miere.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *