Tendințe

Renaşterea eşarfei purtate pe cap

Pentru cele cărora le place să experimenteze şi să se evidenţieze în mulţime, umila eşarfă îşi face intrarea, dând la o parte turbanele ce făceau legea anul trecut.

 

2012 pare a fi anul perfect pentru revenirea eşarfei purtate pe cap, în special pentru că este anul în care moda se defineşte prin renaşteri. Majoritatea tendinţelor din sezonul cald, dar şi cele din sezonul următor sunt reinterpretări ale anilor 1930, 1960 şi 1970. Iar eşarfa purtată pe cap apare în fiecare din aceste perioade importante în istoria modei.

 

Unii dintre designeri s-au inspirat chiar şi din perioada anilor ’40, când circula poza cu o femeie muncitoare, purtând eşarfa pe cap legată cu vârfurile în sus. Imaginea din perioada războiului prezintă puterea feminităţii din fiecare dintre noi. În acele timpuri, s-a născut un stil din necesitatea de a munci în locul bărbaţilor, semnificând în acelaşi timp un nou rol pentru femeie în societate.

În 2012, acestei puteri îi este atribuit şi puţin romantism. Mai mult, eşarfa purtată pe cap oferă purtătoarei un aer urban şi modern. Dacă Audrey Hepburn este una dintre preferatele tale, poţi purta eşarfa legată sub bărbie, asortând-o la o pereche de ochelari XXL şi… o maşină decapotabilă.

La începutul articolului, menţionam că eşarfa purtată pe cap va înlocui turbanul. Nu e întru totul adevărat. Turbanul nu a dispărut, doar că joacă pentru moment un rol secundar. Îl poţi purta în aceeaşi nuanţă ca şi restul ţinutei tale. Iar pentru o petrecere, poţi alege unul cu paiete.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *