Politică

Renato Usatîi este gata să demisioneze

”Eu vă comunic că sunt gata să-mi prezint demisia în cazul în care 51 la sută dintre bălțeni cred că eu nu-mi exercit atribuțiile cum trebuie. Acum se va spune că vreau să cheltui bani din bugetul de stat pentru acest referendum. Țin să-i liniștesc pe toți că eu voi compensa din banii proprii costurile unui eventual referendum”, a precizat Usatîi.

Legea spune că inițierea unui referendum local pentru revocarea primarului poate fi făcută fie de zece la sută din numărul cetățenilor cu drept de vot sau 2/3 din numărul consilierilor aleși. Fracțiunea „Partidului Nostru” deține majoritatea în Consiliul Municipal Bălți, iar astfel poate vota și pentru inițierea referendumului în acest sens.

Ieri, 28 decembrie, prim-ministrul Pavel Filip a convocat la Guvern, o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți, după ce a primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituții, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi. Situația de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile, transmite unimedia.info 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *