Reniță este convins că PSRM a compromis toate concursurile până acum

publicat în Actualitate pe 10 Noiembrie 2019, 08:57

„Miza socialiștilor a fost și rămâne una și aceeași, care nu diferă absolut cu nimic de cea a lui Igor Dodon, în calitatea lui de cel mai fidel și docil reprezentant al Federației Ruse în Republica Moldova”.

O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță, acesta este convins că PSRM vrea să acapareze instituțiile de stat, transmite Știri.md.

Potrivit mesajului lui Reniță, socialiștii vreau și de data aceasta să pună mâna pe ceea ce nu le aparține, și anume pe Procuratură. El susține că colegii din coaliție au adoptat niște „tehnologii din arsenalul lor autohton, dar și cel străin, pentru a compromite toate concursurile” pentru a acapara justișia.

„Pierderea influenței directe asupra justiției ar fi însemnat deconspirarea și developarea tuturor ilegalităților comise de Igor Dodon și PSRM atât în campania prezidențială din 2016, cât și în scrutinele ulterioare prin intermediul diferitor offshore-uri și fundații – gen Bahamas, "Din suflet" a Primei Doamne și multe altele.

Este clar că aceste ilegalități incontestabile nu puteau fi pedepsite, deoarece a existat, din 2016 până nu demult, o perfectă coabitare a PSRM cu PDM, sub umbrela ocrotitoare a lui Plahotniuc. De vreme ce situația politică actuală este diferită, socialiștii lui Dodon nu vor ceda, în niciun caz, lupta pentru subordonarea justiției. Lucrurile sunt foarte clare și mult prea evidente; doar naivii pot face abstracție de aceste realități.

Totodată, trebuie să recunoaștem că nu fără contribuția directă a blocului ACUM Igor Dodon și PSRM și-au consolidat foarte mult pozițiile în toate domeniile. Au fost comise mai multe erori și cedări impardonabile, mai cu seama în privința lui Igor Dodon, care, actualmente, dirijează cu toate și cu toți.

Și nu doar din lipsă de experiență și expertiză a reprezentanților ACUM în structurile statului. Înțeleg perfect decizia de a proceda la formarea temporară a unei majorități parlamentare pentru debarcarea sistemului corupt al lui Plahotniuc, dar nu și fraternizarea totală a unor ACUM-iști cu socialiștii lui Dodon doar de dragul menținerii la putere. Sunt frapat și profund decepționat de aceste realități.

Administrarea responsabilă a treburilor statului nu este echivalentul managementului unor ONG-uri. Există o diferență enormă între administrarea statului și cea a organizațiilor non-guvernamentale. Este regretabil că acest fapt n-a fost înțeles sau chiar ignorat cu bună știință.

În actuala conjunctură politică se impune o nouă abordare, in prim plan fiind promovarea consecventă și fără ezitări a intereselor noastre naționale și a celor europene, excluzând, în continuare, cazurile regretabile de fraternizare cu socialiștii lui Dodon.

Dacă suntem politicieni responsabili, trebuie să valorificăm și alte opțiuni, altfel vom compromite definitiv idealurile și obiectivele pe care ni le-am propus, împreună cu alegătorii noștri.

Cu referire la comportamentul meu în zilele următoare, fără ai "decepționa sau întrista" pe socialiști și pe liderul lor informal, Igor Dodon, eu voi vota pentru "contra" moțiunii de cenzură”, a declarat Reniță.

știri.md