Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:23
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 10:49

Replică DURĂ pentru Dodon după ce a anunțat că vrea să-l facă pe Băsescu persona non grata: „Hai, Dodoane fă-te de râs până la capăt!”

Marime Font

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, are o replică pentru șeful statului, Igor Dodon. Ultimul intenționează să-l declare pe președintele de onoare al PUN-ului, Traian Băsescu, persona non grata pe teritoriul RM. Vedeți mai jos replica deputatului Constantin Codreanu:

„1. Dodon anunță că vrea ca președintele Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova. Se pare că vizita noastră, de Ziua Națională a României, la Sadova, locul de nastere al socialistului, l-a scos din sărite. 

2. Pudelul lui Putin rămâne un individ care nu a făcut absolut nimic pentru cetățenii Republicii Moldova, cu excepția unor gesturi politicianiste penibile. Ah, da, uitasem, din când în când, participă și la inaugurări de grădinițe pe banii donați de românii de pe celălalt mal al Prutului. De fapt, a făcut ceva, totuși. A furat la greu din bugetul statului pe vremea când era Ministru al Economiei și Comerțului. Lucru demonstrat cu prisosință deja de mass media de la Chișinău.3. Dodon vrea să îl declare persona non-grata pe un om care chiar a făcut lucruri concrete pentru noi: cetățenia română care le asigură acum posibilitatea de a munci sutelor de mii de basarabeni, bursele pentru tinerii din Republica Moldova care le oferă șansa unui parcurs profesional european, Cotul Morii, satul reconstruit din temelii, consulatele de la Cahul și Bălți, biroul consular de la Ungheni și chiar acele microbuze a căror donație este exploatată de alții vin ca urmare ale unei decizii luate pe vremea președintelui Băsescu privind ajutorul nerambursabil de 100.000.000 de euro acordat R. Moldova.

4. Hai, Dodoane, fă-te de râs până la capăt! Ai amenințat cu scoaterea examenului de bacalaureat. Ai amenințat cu interzicerea unioniștilor în R. Moldova. Ai amenințat cu război civil. Ai amenințat cu... Ai amenințat... 

5. Și pentru că astfel de amenințări nu ne sperie, ne vedem, mâine, la Bălți. Vorbim, bineînțeles, despre ReUnire, un proces care va trimite la coșul de gunoi al istoriei personaje jalnice precum Dodon, un trădător ordinar al neamului din care face parte, așa cum o declară chiar consătenii lui”, a declarat Constantin Codreanu pe o rețea socială. 


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2018, ora: 08:03

Demnitatea, Dodon și fundația

Demnitatea, Dodon și fundația Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md