Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Martie 2018
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 10:49

Replică DURĂ pentru Dodon după ce a anunțat că vrea să-l facă pe Băsescu persona non grata: „Hai, Dodoane fă-te de râs până la capăt!”

Marime Font

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, are o replică pentru șeful statului, Igor Dodon. Ultimul intenționează să-l declare pe președintele de onoare al PUN-ului, Traian Băsescu, persona non grata pe teritoriul RM. Vedeți mai jos replica deputatului Constantin Codreanu:

„1. Dodon anunță că vrea ca președintele Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova. Se pare că vizita noastră, de Ziua Națională a României, la Sadova, locul de nastere al socialistului, l-a scos din sărite. 

2. Pudelul lui Putin rămâne un individ care nu a făcut absolut nimic pentru cetățenii Republicii Moldova, cu excepția unor gesturi politicianiste penibile. Ah, da, uitasem, din când în când, participă și la inaugurări de grădinițe pe banii donați de românii de pe celălalt mal al Prutului. De fapt, a făcut ceva, totuși. A furat la greu din bugetul statului pe vremea când era Ministru al Economiei și Comerțului. Lucru demonstrat cu prisosință deja de mass media de la Chișinău.3. Dodon vrea să îl declare persona non-grata pe un om care chiar a făcut lucruri concrete pentru noi: cetățenia română care le asigură acum posibilitatea de a munci sutelor de mii de basarabeni, bursele pentru tinerii din Republica Moldova care le oferă șansa unui parcurs profesional european, Cotul Morii, satul reconstruit din temelii, consulatele de la Cahul și Bălți, biroul consular de la Ungheni și chiar acele microbuze a căror donație este exploatată de alții vin ca urmare ale unei decizii luate pe vremea președintelui Băsescu privind ajutorul nerambursabil de 100.000.000 de euro acordat R. Moldova.

4. Hai, Dodoane, fă-te de râs până la capăt! Ai amenințat cu scoaterea examenului de bacalaureat. Ai amenințat cu interzicerea unioniștilor în R. Moldova. Ai amenințat cu război civil. Ai amenințat cu... Ai amenințat... 

5. Și pentru că astfel de amenințări nu ne sperie, ne vedem, mâine, la Bălți. Vorbim, bineînțeles, despre ReUnire, un proces care va trimite la coșul de gunoi al istoriei personaje jalnice precum Dodon, un trădător ordinar al neamului din care face parte, așa cum o declară chiar consătenii lui”, a declarat Constantin Codreanu pe o rețea socială. 


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul