Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 17 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 22 August 2017, ora 16:10

Reportera care a EXPUS muşamalizarea pedofiliei la BBC a fost găsită MOARTĂ

Marime Font

Liz MacKean, fostă reporteră britanică de investigaţie care l-a expus pe Jimmy Savile, precum şi protejarea pedofiliei la BBC, a fost găsită moartă. Ea avea 52 de ani.

MacKean a lucrat pentru BBC până la demisia sa în 2013, când directorii reţelei au decis să interzică importanta şi curajoasa investigaţie asupra pedofilului Jimmy Savile - fost relizator de emisiuni la BBC - , pentru a-l proteja pe acesta şi pe alţi pedofili.

Discreditată de establishment - etichetată ca nebună şi periculoasă -, MacKean a fost în cele din urmă reabilitată când adevărul despre pedofilia lui Savile a ieşit în cele din urmă la iveală în 2012, la un an după ce fosta reporteră a încercat să scoată la iveală crimele acestuia.BBC, care a blocat difuzarea investigaţiei lui MacKean şi a petrecut următorii câţiva ani încercând să îi distrugă reputaţia, a anunţat că aceasta a murit din cauza “complicaţiilor după un atac cerebral”.

Recunoscând că viaţa i-a fost ameninţată în perioada în care îi investiga pe Savile şi elitele BBC, MacKean a declarat că, de fapt, conştiinţa nu i-a lăsat nicio altă alternativă decât să urmărească adevărul şi să expună cultura pedofiliei. Mamă a doi copii, MacKean a considerat că a fost de datoria sa să procedeze în acest fel.

Când a devenit public faptul că BBC News a blocat difuzarea investigaţiei sale, MacKean a recunoscut pentru Panorama: “Am fost foarte nemulţumită că nu a fost difuzat materialul, deoarece am considerat că am discutat cu oameni care au meritat cu toţii să fie ascultaţi. Şi nu au fost ascultaţi”.

Liz MacKean este al doilea jurnalist de mare profil de la BBC care a murit în circumstanţe suspecte după expunerea adevărului despre cercul de pedofilie de la nivelurile superioare ale establishmentului. Jill Dando, fostă gazdă a emisiunii Crimewatch, a încercat la rândul său să îşi alerteze şefii cu privire la pedofilia practicată la BBC, avertizând că sunt implicate nume grele.

Dando, care avea 37 de ani, a fost împuşcată mortal, în 26 aprilie 1999, în faţa locuinţei sale din vestul Londrei. Asasinarea sa încă nu a fost elucidată.

Înainte să moară, Dando a predat un fişier unui director la jumătatea anilor 1990, ce conţinea dovezi că nume grele din BBC, inclusiv Savile, erau implicate într-un cerc de pedofilie. Cu toate acestea, conducerea reţelei a ales să muşamalizeze abuzurile comise împotriva copiilor, în loc să organizeze o investigaţie.

“Nimeni nu a vrut să ştie” atunci când Dando a scos la iveală presupusul cerc de pedofilie şi alte abuzuri sexuale comise la BBC, a mărturisit un fost coleg şi prieten.

http://epochtimes-romania.com 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul