Actualitate

Reportera care a EXPUS muşamalizarea pedofiliei la BBC a fost găsită MOARTĂ

MacKean a lucrat pentru BBC până la demisia sa în 2013, când directorii reţelei au decis să interzică importanta şi curajoasa investigaţie asupra pedofilului Jimmy Savile – fost relizator de emisiuni la BBC – , pentru a-l proteja pe acesta şi pe alţi pedofili.

Discreditată de establishment – etichetată ca nebună şi periculoasă -, MacKean a fost în cele din urmă reabilitată când adevărul despre pedofilia lui Savile a ieşit în cele din urmă la iveală în 2012, la un an după ce fosta reporteră a încercat să scoată la iveală crimele acestuia.

BBC, care a blocat difuzarea investigaţiei lui MacKean şi a petrecut următorii câţiva ani încercând să îi distrugă reputaţia, a anunţat că aceasta a murit din cauza “complicaţiilor după un atac cerebral”.

Recunoscând că viaţa i-a fost ameninţată în perioada în care îi investiga pe Savile şi elitele BBC, MacKean a declarat că, de fapt, conştiinţa nu i-a lăsat nicio altă alternativă decât să urmărească adevărul şi să expună cultura pedofiliei. Mamă a doi copii, MacKean a considerat că a fost de datoria sa să procedeze în acest fel.

Când a devenit public faptul că BBC News a blocat difuzarea investigaţiei sale, MacKean a recunoscut pentru Panorama: “Am fost foarte nemulţumită că nu a fost difuzat materialul, deoarece am considerat că am discutat cu oameni care au meritat cu toţii să fie ascultaţi. Şi nu au fost ascultaţi”.

Liz MacKean este al doilea jurnalist de mare profil de la BBC care a murit în circumstanţe suspecte după expunerea adevărului despre cercul de pedofilie de la nivelurile superioare ale establishmentului. Jill Dando, fostă gazdă a emisiunii Crimewatch, a încercat la rândul său să îşi alerteze şefii cu privire la pedofilia practicată la BBC, avertizând că sunt implicate nume grele.

Dando, care avea 37 de ani, a fost împuşcată mortal, în 26 aprilie 1999, în faţa locuinţei sale din vestul Londrei. Asasinarea sa încă nu a fost elucidată.

Înainte să moară, Dando a predat un fişier unui director la jumătatea anilor 1990, ce conţinea dovezi că nume grele din BBC, inclusiv Savile, erau implicate într-un cerc de pedofilie. Cu toate acestea, conducerea reţelei a ales să muşamalizeze abuzurile comise împotriva copiilor, în loc să organizeze o investigaţie.

“Nimeni nu a vrut să ştie” atunci când Dando a scos la iveală presupusul cerc de pedofilie şi alte abuzuri sexuale comise la BBC, a mărturisit un fost coleg şi prieten.

http://epochtimes-romania.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *