Actualitate

Republica Moldova a pierdut cariera de piatră din Ucraina. APP tac mâlc

„Am rămas perplex că autoritatea ucraineană, responsabilă pentru geologie și geodezie, a scos la licitație repetată, planificată pentru 20 octombrie 2021 dreptul de folosință pentru terenul cu piatră, care juridic se află în gestiunea Întreprinderii de stat subordonate Republicii Moldova. Conform cercetărilor geologice, rezervele de piatră de calitate înaltă se estimează în acest sector pentru aproximativ 180 de ani”, a spus Slusari.

Politicianul a mai adăugat că o companie ce ar aparține oligarhului ucrainean Vladimir Prodivus, interesele căruia mulți ani au fost promovate în R. Moldova de Vladimir Andronache și omul lui la Agenția Proprietății Publice, Eugen Buzgan, ar aspira să dețină controlul asupra carierei.

„Solicit ca Agenția de Proprietăți Publice să iasă urgent cu explicații și să explice cu ce se ocupă în cadrul acestei întreprinderii din Pervomaisc administratorul, desemnat de Agenție. Totodată, societatea este în drept să cunoască de la Procuratura Generală care este soarta dosarului penal, deschis cu mare întârziere în ianuarie 2021 pe devalizarea celor două cariere din Ucraina, gestionate de întreprinderile de stat moldovenești”, a mai adăugat menționat Slusari.

Deocamdată, APP nu a comentat aceste informații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *