Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Eveniment 27 Aprilie 2017, ora 09:06

Republica Moldova marchează Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat!

Marime Font

Republica Moldova marchează, astăzi, 27 aprilie, Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. Tricolorul, Drapelul de Stat în culorile albastru, galben şi roşu cu stema amplasată în centrul fâşiei galbene, a fost legiferat la prima Sesiune a Sovietului Suprem al R.S.S. Moldova din 27 aprilie 1990. 

Tot pe 27 aprilie 1990, regretatul deputat Gheorghe Ghimpu a fost cel care a arborat, pentru prima dată, tricolorul pe cupola Parlament.

Începând cu anul 2012, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pe un catarg de 30 de metri înălţime, a fost arborat un drapel imens, cu dimensiunile de 7×3,5 metri, în cadrul unei ceremonii solemne. Drapelul a fost binecuvîntat de mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi Întregii Moldove.Cu acest prilej, astăzi, în republică vor fi organizate un șir de activități dedicate Zilei Drapelului de Stat al RM.

Astfel, evenimentele vor începe la Ministerul de Interne, cu depuneri de flori.Ulterior, premierul Pavel Filip şi reprezentanţi ai conducerii MAI vor depune flori la Monumentul polițiștilor căzuți la datorie.

Totodată, la punctul de trecere „Leușeni”, ora 10:30, va fi arborat Drapelul de Stat, iar IGP la ora 10:00 va lansa baloane în culorile drapelului național.

De asemenea, la ora 10:00, în PMAN, va fi organizat un flash-mob întru promovarea simbolului statutului.

Totodată, de la ora 10:00 până la 11:00, se va desfășura marșul motocicliștilor în mun. Chișinău (Botanica, Rîșcani, Centru şi Buiucani) dedicat acestei sărbători, cu însoțirea echipajelor de patrulare şi distribuirea drapelelor de către polițiștii juniori ai INP pentru șoferii din trafic. 

sursa: moldova.org

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md