Economie

Republica Moldova mizează pe sprijinul Bulgariei în procesul de aderare la UE

Întâlnirea a avut loc între Valeriu Lazăr, Președintelui Camerei de Comerț și Industrie și viceministrul Economiei din Bulgaria, Daniela Vezieva la Chișinău.

Valeriu Lazăr a menționat despre partenerul cheie a Republicii Moldova în contextul reintegrării europene a Rep. Moldova. „Bulgaria a trecut deja prin procesul de aderare și are experiența necesară, care ne-ar putea ajuta să ne familiarizăm mai repede și eficient cu standardele europene”, a subliniat președintele Camerei de Comerț și Industrie.

Acesta este de părere că dezvoltarea economică a țării ține nemijlocit de activitatea operatorilor economici, iar prin intermediul misiunilor, seminarelor de instruire, expozițiilor, întâlnirilor B2B va avea loc informarea agenților economici despre cerințele europene.

De asemenea în cadrul întrevederii, delegația bulgară, dar și companiile din Bulgaria, au fost invitate la expoziția națională Fabricat în Moldova, eveniment organizat de către Camera de Comerț și Industrie. Aceasta reunește expoziția în sine, concursurile Marca Comercială a Anului și Premiul pentru realizări în domeniul calității și Gală a Businessului Moldovenesc, astfel oaspeții vor avea ocazia să-și facă o viziune amplă despre mediul de afaceri autohton.

De-a lungul timpului au fost semnate mai multe Acorduri de colaborare între Bulgaria și Republica Moldova care au pus bazele dezvoltării comercial-economici dintre țări.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *