Economie

Republica Moldova şi Cehia au semnat două memorandumuri de cooperare în sectorul dezvoltării regionale

Anunţul a fost făcut de către premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi omologul său Ceh, Bohuslav Sobotka, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul ceh a subliniat că Republica Moldova se poate baza pe colaborarea cu Republica Cehă în domeniul dezvoltării şi asistenţei de transformare. „R. Moldova este un partener prioritar pentru noi. Ea este un exportator important de produse alimentare, de aceea trebuie să ne orientăm spre ridicarea acestei sfere de comerţ, pentru obţinerea rezultatelor pozitive la nivel bilateral”, a declarat Bohuslav Sobotka.

Prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, a precizat că „în urma acestei vizite, relaţia noastră de colaborare va creşte şi mai mult. Contăm mult pe sprijinul colegilor cehi în modernizarea şi europenizarea R. Moldova. Un semnal foarte bun de colaborare este Forumul economic moldo-ceh, care demonstrează că există interes pentru diversificarea şi sporirea relaţiilor”, a susţinut Pavel Filip.

„Documentele semnate au o importanţă deosebită pentru dezvoltarea regională şi cea agricolă. Apreciem oferirea suportului financiar oferit. L-am asigurat pe premierul Cehiei că autorităţile de la Chişinău vor face tot posibilul pentru continuarea implementării reformelor şi a Acordului de Asociere, pentru dezvoltarea sectoarelor-cheie ale ţării”, a adăugat Filip.

Premierul Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka, efectuează, în perioada 9-10 iunie, o vizită oficială în R. Moldova, în cadrul căreia urmează să aibă întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dar şi să participe la Forumul moldo-ceh al oamenilor de afaceri.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *