Economie

Republica Moldova va primi din partea Suediei aproximativ 100 milioane de euro pentru realizarea reformelor

Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, a declarat, în cadrul unui briefing comun cu prim-ministrul Iurie Leancă, că în Strategie se menționează că Executivul de la Stockholm va investi în următorii şapte ani 500 de milioane de euro pentru susţinerea reformelor în ţările Parteneriatului Estic, iar domeniile prioritare de realizare a Strategiei vor fi identificate în baza analizei rezultatelor obţinute în statele din Europa de Est.

„Moldova este o ţară prioritară în cadrul Parteneriatului Estic. Astfel, Suedia a decis să aloce câte 14 milioane de euro anual pentru promovarea reformelor, iar în şapte ani această sumă va atinge aproximativ 100 de milioane de euro”, a declarat Ingrid Tersman.

La rândul său, prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat că documentul este unul cu implicații directe pentru viitorul țării noastre, ale cărui obiectiv se pliază perfect pe prioritățile de dezvoltare și pe scopurile pe termen scurt stabilite de Executivul Republicii Moldova, și care răspunde în totalitate demersului nostru de eurointegrare.

sursa: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *