Ultima oră

Repunerea în funcţie a directorului SA „Franzeluţa” a fost contestată

Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a difuzat un comunicat de presă în care precizează că temei pentru luarea deciziei de eliberare din funcţie a lui Eugen Baleca au servit rezultatele reviziei economico-financiare efectuate la combinat de către colaboratorii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Conform actului de revizie semnat de CCCEC, în perioada 2008-2010 Eugen Baleca, în calitate de director al SA „Franzeluţa”, a semnat mai multe contracte de livrare a făinii pentru necesităţile de producţie la preţuri exagerate. Astfel, întreprinderii şi acţionarilor le-au fost aduse prejudicii în valoare de 24 de milioane 164 de mii de lei.

O altă încălcare sesizată se referă la repartizarea profitului net pentru rezultatele activităţii economice din anul trecut. Deşi, conform deciziei Adunării Generale a Acţionarilor, procentul la plata îndemnizaţiilor anuale foştilor membri ai Consiliului a fost stabilită la cota de 0,3 la sută, directorul a majorat din propria iniţiativă acest indice la 0,9 procente. În urma acestei decizii, a fost adus prejudiciu întreprinderii în valoare de 96 mii de lei, precizează Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Membrii Consiliului de Administraţie au calificat acţiunile lui Eugen Baleca ca fiind iresponsabile, drept urmare acesta a fost demis.

Statul deţine pachetul majoritar (52,5%) în capitalul social al întreprinderii.  

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *