Actualitate

Restaurantele VEGANE, un real pericol. Cantităţile de sare din preparate sunt uriaşe

Astfel, s-a descoperit că în trei din cinci restaurante servesc preparate care conţin 3 sau mai multe grame de sare, jumătate din maximul zilnic recomandat pentru adulţi. 19% dintre preparate conţin 6g de sare sau mai mult.

Cercetarea, stabilită una dintre cele mai mari din sectorul vegan, a analizat 290 de preparate oferite de 45 de restaurante, fast-food-uri, autoserviri şi cafenele din Marea Britanie. În clasament, cel mai prost se clasează pizza Papa John’s American care conţine 9.28g de sare, mai mult decât şapte hamburgeri. Mai apoi, următoarea în clasament este conopida cu curry de la Loch Fyne care conţine 8.65f de sare şi pizza vegană cu brânză de la Bella Italia care conţine 8.1g de sare.

Nu doar veganii se confruntă cu această problemă, de a consuma preparate care se presupun a fi sănătoase, dar care conţin cantităţi uriaşe de sare şi grăsimi saturate, care reprezintă un real pericol pentru sănătate, ci şi flexitarienii, adică persoanele care mănâncă preparate cu carne, dar vor să reducă din cantităţile pe care le consumă.

Ideal este ca preparatele, cel puţin cele vândute în comerţ, să conţină pe etichete valorile nutriţionale.

csid.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *