Culinar.md

REŢETA DE POST: Sarmale cu ciuperci şi orez

Sarmalele de post sunt o varianta ideală pentru persoanele care se pot lipsi cu greu de mâncărurile de frupt. Se topesc în gură şi au un gust deosebit, de care îţi va fi dor după ce le-ai terminat! Ai nevoie de ingrediente puţine şi sănătoase, care împreună alcătuiesc un preparat pe gustul oricui. Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente:

– o varză murată
– o jumătate de kilogram de ciuperci (de preferat champignon)
– o ceapă tocată fin
– un morcov dat prin răzătoarea mică
– 1/4 ţelină dată prin răzătoarea mică
– 150 grame de orez
– 300 ml suc de roşii
– 2 linguri de bulion
– cimbru
– pătrunjel verde tocat
– sare, piper
– 50 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Ceapă tocată se căleşte în ulei până ce se înmoaie şi devine transparenţă. Se adaugă apoi jumătate din morcov şi ciupercile, care au fost în prealabil tocate mărunt. Se lasă toate la călit până ce amestecul se înmoaie.

În acest timp orezul de spală bine şi se scurge. Se pune apoi peste amestecul din tigaie alături de pătrunjel, cimbru, sare şi piper. Se lasă totul pe foc aproximativ 2-3 minute, după care se da deoparte să se răcorească.

Se aleg frunzele de varză, se porţionează, după care se umplu cu compoziţia obţinută. Secretul pentru un gust minunat, este abia la final! Pe fundul oalei se aşează câteva frunze de varză, morcovul rămas şi ţelină, împreună cu o crenguţa de cimbru. Acestea vor da sarmalelor o aromă aparte. Se aşează sarmalele, după care se toarnă peste ele sucul de roşii amestecat cu bulionul. Se acoperă totul cu 3-4 frunze de varză murată şi se da oală la cuptor, la foc mic, pentru 1-2 ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *