Actualitate

Reţeta de post: Tocană mănăstirească

Dacă vrei o masă rapidă şi foarte bună, tocană mănăstirească ar trebui să fie pe lista ta. Este hrănitoare datorită legumelor pe care le conţine şi îţi oferă energia necesară pe parcursul zilei. Această mâncare reprezintă un prânz pe care toată lumea îl adoră şi te vei convinge de acest lucru după ce o vei gustă pentru prima oară.

Ingrediente de care ai nevoie pentru 8 porţii:
– 5 dovlecei de mărime medie
– două cepe mari
– 5 morcovi
– 5 ardei graşi
– 6 roşii mari şi suculente
– 150 de grame de ciuperci
– trei cartofi mari
– o legătură de pătrunjel
– o legătură de mărar
– sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Se curată ceapă, se taie mărunt şi se pune la călit în 3-4 linguri de ulei şi puţină apă. Se spală roşiile, se decojesc, se taie mărunt şi se adaugă peste ceapă. Focul se da la minim. Cartofii şi morcovul se spală, se curată de coajă şi se taie cubuleţe, după care se adaugă în vasul de pe foc şi se lasă la fiert timp de 10 minute.

Între timp se curată ciupercile şi se taie felii, iar dovleceii şi ardeii se taie cubuleţe. Se adaugă toate aceste legume în oală şi se lasă la fiert. De cele mai multe ori nu este necesar să adaugi apă, deoarece roşiile lasă foarte mult suc. Totuşi ar trebui să verifici dacă lichidul din vas este suficient pentru că toate legumele să fiarbă complet. La final se adaugă pătrunjelul şi mărarul tocat şi se asezonează tocană mănăstirească cu sare şi piper după gust.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *