Sănătate

Reţeta de sirop natural pentru imunitate

Multe din siropurile din comerţ au un exces de zahăr şi conservanţi, fapt pentru care nu sunt atât de eficiente precum se scrie pe eticheta. Dacă doreşti să ai în casă un sirop 100% natural şi bun pentru sănătate, ai nevoie doar de câteva ingrediente cu care îl poţi prepară singură.

Reţeta de sirop natural: Ingredientele necesare
– 4 kilograme de miere de albine;
– un kilogram de fructe (mere, pere sau gutui);
– o ramură de busuioc.

Pune fructele în borcane de 400 de mililitri. Toarnă mierea în aceste borcane, în cantităţi egale. Închide borcanele ermetic şi aşază-le într-un loc ferit de lumina sau căldură. Fructele trebuie lăsate la macerat aproximativ 6 săptămâni. Borcanele se agită de două ori pe zi, dimineaţă şi seară.

După cele 6 săptămâni, scoate fructele din borcane şi pune-le în alte vase. Închide vasele ermetic şi lasă-le la rece, împreună cu mierea. Fructele se pot consumă sub formă de dulceaţă, dar şi în tratarea anumitor afecţiuni, în special în ameliorarea simptomelor răcelii şi gripei.

Ramură de busuioc trebuie tocată şi adăugată în miere. Această se consumă împreună cu fructele înmuiate. Se poate adaugă alcool, însă nu mai mult de 50 de mililitri pentru întreagă cantitate.

Poţi alege între mere, pere şi gutui, fructele cu cei mai mulţi nutrienţi şi vitamine esenţiale. Aceste fructe sunt bogate în fibre şi regenerează celulele, evitând astfel oxidarea acestora. Pe lângă gutui sau pere, poţi adaugă şi coacăze negre sau fructe de pădure. În siropul făcut din miere şi busuioc se pot pune şi petale de trandafiri, petale de nalba sau flori albe de urzică moartă.

Atenţie! Acest articol are rol informativ şi nu înlocuieşte sfaturile unui medic specialist. Tratamentul pe baza de miere, busuioc şi fructe este contraindicat persoanelor alergice la polen.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *