Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 09:40
Abonamente

Culinar.md 8 Ianuarie 2017, ora 14:50

Reţetă vin fiert. Trei modalităţi simple de a prepara băutura

Marime Font

Medicii nutriţionişti recomandă la sfârşitul zilei un pahar de vin roşu conţine cantităţi mari de polifenoli naturali şi antioxidanţi care nu numai că ajută celulele să lupte împotriva radicalilor liberi, dar cresc şi nivelul de colesterol "bun". În serile friguroase, puteţi încerca un vin fiert.

Rețeta 1.

Ingrediente:



● 1 sticla 750 mililitri de vin alb
● 3 linguri de zahăr
● 3 mere mici
● 1 portocală
● 10 cuisoare
● 10 boabe piper negru
● 2 boabe nucşoara
● 3 boabe cardamom
● 1 steluta anason
● 1/2 lingurita coriandru
● 1 baton scorţişoară de 10 centimetri

Mod de preparare:

Într-un bol puneţi cuişoarele, piperul negru, boabele de nucşoară, cardamonul, anasonul, coriandrul şi scorţişoara. Apoi, tăiaţi mărul felii, scoţând în prealabil cotorul cu un instument spoecial sau pur şi simplu cu cuţitul. După măr, se curăţă portocala, care se secţionează în felii.

Se ia vinul şi cu zahărul şi se pun într-o oală pe arahaz la foc mediu. Între timp, ingredietele puse în primă fază în bol se pun într-o tigaie şi se perpelesc la foc mediu. Acestea se lasă pe aragaz până când ingredietele încep să emane un miros specific vinului fiert. După, puneţi ingredietele în vin. Lăsaţi vinul cu arome să se încălzescă până ce pe marginea oalei se va forma mici bule, maxim 5 minute.

Atenţie: vinul nu trebuie să fiarbă în timpul preparării, deoarece se va evapora alcoolul. După ce pe marginea oalei s-au format mici bule, adăugaţi feliile de fructe şi puneţi un capac pe oală, iar apoi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute.

Vinul se va pune în cănu printr-o strecurătoare. Puteţi pune în căni şi câteva felii din fructele fierte. La final adăugaţi batonul de scorţişoară, iar vinul poate fi servit.

Rețeta 2:

Ingrediente:

● 1 litru de vin roşu sec
● 120 grame de zahăr
● 3-4 cuișoare
● 1-2 batoane de scorţişoară
● 5-6 boabe de piper (opţional)
● coaja de la o jumătate de portocală

Mod de preparare:

Încălziţi bine vinul cu restul ingredientelor într-o cratiţă acoperită, timp de 3-4 minute. Lăsaţi să se răcească băutura preţ de câteva minute.

Serviţi vinul fiert în pahare încălzite.

Rețeta 3:

Ingrediente:

● 750 de mililitri de vin roşu
● 180 de mililitri de apă
● 250 de grame de miere
● 15 boabe piper negru
●1 băţ de scorţişoară lung ( mai multe opţional pentru servit)
● coji subţiri de lămâie pentru decor

Mod de preparare:

Se toarnă vinul, apa, baţul de scorţişoară, piperul şi mierea într-o oală. Toate ingredientele se pun pe foc mediu până când se încălzeşte şi începe să formeze bule mici pe marginea oalei.

Apoi, strecuraţi în căni din sticlă transparentă şi decoraţi cu o coajă de lămâie şi o bucată dintr-un băţ de scorţişoară.

gandul.info

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul



Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md