REȚETE culinare: Dovleac copt cu susan

publicat în Sănătate pe 14 Octombrie 2019, 12:55

În mijloc de toamnă avem un motiv în plus să ne bucurăm la petreceri. În locul aperitivelor obișnuite vă îndemnăm să încercați gustări pe bază de dovleac, care sunt foarte delicioase. Dovleacul este remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.

 Ingrediente:
-un dovleac de plăcintă
- sos de soia
-ulei de susan
- miere
-sare şi piper

Mod de preparare: se curăţă de coajă un dovleac de plăcintă (sub formă de pară) mare. Se taie în 20 de cuburi cu latura de 3cm. Se freacă bucăţile de dovleac cu o lingură de sos de soia, o lingură de ulei de susan şi una de miere. Apoi se aşază într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu 2 linguri de ulei de susan, se asezonează cu sare şi piper Uşoare şi rapide, aceste mâncăruri merg bine cu băutura-aperitiv. şi se dau la cuptor 20-25 de minute, la 200° C/gaz 6 până când devin crocante. Se servesc cu scobitori sau beţe de cocteil înfipte în ele.

Sursa: goodfood.ro