Actualitate

Reţinere la sudul ţării. Patru persoane, reţinute de DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă

În fapt, bănuiţii ar fi cerut de la denunţător 5000 de euro, susţinând că ar avea influenţă asupra anchetatorului şi procurorului, care conduce urmărirea penală, şi că-i poate determina pe ambii să adopte o soluţie favorabilă pe caz. În final, suma de 5000 de euro a fost redusă la 2000 de euro, banii find transmişi în două tranşe, sub controlul CNA.

Astăzi, cele patru persoane au fost reţinute şi escortate pentru audieri la sediul DGT Sud a CNA. Pe numele lor, a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

În prezent, se întreprind acţiuni pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *