Actualitate

REŢINERI MASIVE. Un protest anti-Putin în Rusia s-a ales cu 1600 de oameni ridicaţi de Poliţie. Aleksei Navalnîi, unul dintre liderii opoziţiei din Rusia, a fost reţinut

Aleksei Navalnîi a lansat un apel la organizarea de manifestaţii sâmbătă, înainte de ceremonia învestiturii lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de preşedinte.

„Navalnîi a apărut în Piaţa Puşkinskaia din Moscova şi a fost reţinut imediat. Este un act absolut ilegal", a declarat Leonid Volkov, un alt politician de opoziţie.

Mii de persoane au participat la protestele din centrul Moscovei, iar autorităţile au mobilizat forţe importante, inclusiv elicoptere, pentru supravegherea manifestanţilor.Protestele s-au desfăşurat sub sloganul „Putin nu este ţarul nostru!".

Potrivit unor surse citate de agenţia Associated Press, demonstraţii anti-Putin au loc şi în alte oraşe din Rusia, inclusiv în Sankt-Petersburg şi în Samara. Peste 1.600 de persoane au fost reţinute, în mai multe oraşe din Rusia, în cursul protestelor faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin, relatează cotidianul The Guardian.

Poliţia a confirmat că printre protestatarii reţinuţi figurează Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei, acuzat că nu a respectat indicaţiile forţelor de ordine. În cursul mitingului din Moscova au fost reţinute 600 de persoane. Alte 150 de persoane au fost reţinute în Sankt-Petersburg, 160 în Celiabinsk (centrul Rusiei), iar 75 în Iakuţk (nord-est). Alte sute de persoane au fost reţinute în alte zone din Rusia.

Aleksei Navalnîi a fost eliberat din arest în cursul nopții și urmează să fie judecat de către autoritățile ruse.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *