Cultură

Retransmiterea TVR 1 bucură oamenii de cultură

Interpreta Lidia Botezatu a declarat că este „nespus de bucuroasă că iarăşi vom avea TVR 1, deoarece sunt emisiuni interesante şi, în afară de aceasta, oamenii de aici poate ar studia mai bine limba". Ea îşi aminteşte că a simţit un gol informaţional atunci când TVR 1 a pierdut licenţa de emisie pe teritoriul ţării noastre.

Pentru interpreta Geta Burlacu revenirea postului public de televiziune din România pe ecranele din Moldova înseamnă să cunoască „nu doar ce se petrece la mine acasă, înseamnă să văd şi ce se petrece la cei mai buni vecini ai noştri. Înseamnă o creştere spirituală, culturală, pentru că TVR 1 a avut întotdeauna tot ce trebuie să aibă o televiziune bună"

Şi artista emerită a Republicii Moldova, Ninela Caranfil, este încântată de acest eveniment
"E minunat că se întâmplă acest lucru, vom avea acces la o televiziune de calitate." În opinia ei revenirea TVR-ului în Moldova, care va avea acoperire naţională, înseamnă acces la emisiuni de calitate a cetăţenilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În ultimii ani doar moldovenii care locuiau în imediata apropiere a râului Prut puteau viziona programele postului TVR 1. Din 10 noiembrie, TVR 1 poate fi văzut prin eter în toate localităţile Republicii Moldova. Aceasta a fost posibil după ce Societatea Telefe M International, care deţine postul de televiziune 2 Plus, a acceptat să retransmită programele postului TVR1 pe frecvenţa naţională numărul 2.

CCA a aprobat pe 10 noiembrie reluarea programelor TVR1 prin reţeaua de stat Numărul 2, cu acoperire naţională. Frecvenţa este deţinută în prezent de către Societatea Telefe M International, care a încheiat un parteneriat cu TVR 1, în urma unor adresări din partea autorităţilor de la Bucureşti. Societatea Telefe M International va suporta integral cheltuielile de retransmisie a postului TVR1, care se ridică la un milion de dolari anual.

Elena Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *