Actualitate

REVISTA PRESEI: Cine va plăti datoriile de miliarde pentru energia termică

La finele anului 2016 datoriile faţă de întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz, ale furnizorului de energie termică din municipiul Chişinău, Termoelectrica constituiau 2,88 miliarde de lei, arată raportul de audit, care constata şi faptul că întreprinderea nu avea negociat un grafic de rambursare a acesteia, ceea ce ar constitui un risc, scrie mold-street.com. În acelaşi timp valoarea creanţelor pe care le are de recuperat Termoelectrica se ridicau la 1,13 miliarde lei, din care 1,03 miliarde sunt comerciale, multe din care sunt practic irecuperabile. Cine ne va plăti datoriile de miliarde la energia termică?

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu premierul Filip. Iohannis a declarat că România trebuie să ajute Republica Moldova; cred că se poate acorda a treia tranșă de împrumut, transmite unimedia.info.

Comuniștii spun că vor boicota ședința de joi a parlamentului, la care vor fi revotate legile respinse de Igor Dodon, scrie europalibera.org. Fracțiunea PCRM spune că acest „ping-pong legislativ” ar fi doar un spectacol regizat de Partidul Democrat și de Partidul Socialiștilor, care s-ar fi înțeles în secret să-și împartă puterea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *