Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Economie 29 August 2017, ora 08:10

REVOLTĂTOR // Directorii de întreprinderi de stat cu SALARII de aproape un MILION de lei în 2016

Marime Font

Cel puțin doi administratori de întreprinderi cu capital majoritar de stat au ridicat în 2016 salarii de aproape un milion de lei. Este vorba despre directorul companiei Metalferos, Alexei Țimbrovschi, și conducătorul Tutun-CTC, Simion Griciuc.

Potrivit declarației de avere pentru 2016, Țimbrovschi a fost salarizat anul trecut cu 863.483 de lei, sau circa 72 de mii de lei pe lună. Soția directorului companiei monopoliste de pe piața de export a metalelor feroase a mai câștigat 274.343 de lei din darea în arendă a terenului. Soții Țimbrovschi dețin terenuri agricole în valoare de circa trei milioane de lei. În 2016, directorul Metalferos a investit un milion de lei în procurarea unui apartament de 143 de metri pătrați.

Salariul directorului Tutun CTC a fost anul trecut de 518.585 de lei. La această sumă însă s-au adăugat încă peste 400.000 de lei, recompensă pentru activitatea pentru 2015 și 2016, astfel încât venitul total al lui Simion Griciuc de la întreprinderea de stat de producere a țigărilor a ajuns până la 975.986 de lei. Griciuc nu indică nicio achiziție făcută în ultimul an.Aproape o jumătate de milion de lei a câștigat din salariu, în 2016, și directorul CRIS Registru, Sergiu Răilean. Potrivit declarației de avere, la veniturile lui de 477.257 de lei s-au adăugat alți 398.922 de lei și 12.600 de dolari câștigați de soția sa de la Chemonics și UNICEF.

În 2016, Răilean și-a procurat un teren pentru construcții de șase ari, evaluat la 473 de mii de lei. Centrul de Investigații Jurnalistice a scris anterior despre această achiziție a lui Răilean. Pe acest teren, aflat în preajma locuinței premierului Pavel Filip, noul șef al Agenției pentru Servicii Publice își ridică o casă care însă nu apare în declarația de avere a managerului.

Șeful de la Moldexpo, Arcadie Andronic, indică, pentru 2016, un salariu de 447.147 de lei, iar Mihail Iacob, directorul ÎS Radiocomunicații a avut un salariu de 412.000 de lei, la care s-au adăugat peste 900 de mii de lei obținuți în calitate de dividende din activitatea companiei Imicomnet la care este singur acționar. De altfel, firma are printre genurile de activitate și activități de radiocomunicații.

Sursa: Centrul de Investigații Jurnalistice 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul