Actualitate

Rex Tillerson: Nu am pus niciodată la îndoială starea mintală a preşedintelui american Donald Trump

Tillerson a fost întrebat în cursul unui interviu pentru postul CNN, preluat de agenţia de ştiri Reuters, dacă este de acord cu evaluarea făcută de autorul cărţii "Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump" ("Fire and Fury: Inside the Trump White House").

"Niciodată nu am pus la îndoială starea sa mintală. Nu am niciun motiv să pun la îndoială starea sa mintală", a răspuns oficialul american.

"Nu este preşedintele tipic din trecut. Cred că acest lucru este deja bine cunoscut. De asemenea, este motivul pentru care poporul american l-a ales", a completat Tillerson.

Jurnalistul Michael Wolff a declarat vineri că toţi consilierii lui Donald Trump pun sub semnul întrebării calificarea lui de a fi preşedinte al Statelor Unite.

"Ca să fie clar: sută la sută dintre persoanele din jurul lui… Toţi spun că se comportă ca un copil", a afirmat autorul.

Tillerson a mai explicat că a avut nevoie de ceva timp pentru a învăţa cum să comunice cât mai bine cu Trump, pe care nu îl cunoştea înainte de a prelua postul de secretar de Stat.

Secretarul de Stat al SUA a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "imbecil", în iulie, afirmă surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie. Surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com afirmau în octombrie că Donald Trump era nemulţumit de faptul că Rex Tillerson nu a negat clar că l-a numit "imbecil".

Ulterior, Donald Trump a declarat că nu crede că Rex Tillerson l-a numit "imbecil", sugerând însă că, dacă într-adevăr a fost catalogat în acest fel, îl poate învinge pe acesta într-un test privind nivelul inteligenţei.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *