Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

Externe 2 August 2017, ora 11:30

Rex Tillerson, Secretarul american de Stat: Relaţiile Rusia-SUA se află la un nivel minim istoric şi se mai pot deteriora

Marime Font

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat marţi că relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Statele Unite se află la un nivel minim istoric şi se mai pot deteriora, dar a precizat că lupta împotriva terorismului este o zonă de interes reciproc, relatează site-ul agenţiei Tass. 

„După cum am precizat în prima mea vizită la Moscova în cadrul reuniunilor de la Kremlin cu preşedintele Putin, relaţia se află la un nivel minim istoric după sfârşitul Războiului Rece şi s-ar putea înrăutăţi. Iar întrebarea cred că este, după evenimentele din ultima săptămână, se înrăutăţeşte această relaţie sau putem menţine un anumit nivel de stabilitate, pentru a putea să continuăm să găsim modalităţi de a aborda domenii de interes reciproc şi modalităţi în care putem să tratăm diferenţele noastre de opinie fără să devină conflicte deschise?", a spus Tillerson.

Rex Tillerson a anunţat că Administraţia Donald Trump va lua măsuri pentru a împiedica anularea eforturilor de restabilire a legăturilor cu Moscova, după noile sancţiuni împotriva Rusiei votate de Congresul SUA.„Acţiunea Congresului de a institui aceste sancţiuni şi modalitatea în care a făcut-o, nici preşedintele, nici eu nu suntem mulţumiţi de asta. Ne-am exprimat foarte clar, nu credem că demersul va fi de ajutor pentru eforturile noastre, dar aceasta este decizia pe care au luat-o. Părerea mea este că putem lucra în ciuda acestor sancţiuni, nu putem permite să ne scoată de pe calea încercării de a restabili relaţia", a menţionat Tillerson. 

Şeful diplomaţiei americane a precizat că lupta împotriva terorismului este o zonă de interes reciproc în relaţia dintre cele două state.

„Am ales teatrul de operaţiuni din Siria ca un loc în care să testăm capacitatea de a lucra împreună. Împărtăşim viziunea comună că Stat Islamic este o ameninţare pentru ambele ţări şi, astfel, ne angajăm să înfrângem Stat Islamic şi alte organizaţii teroriste. Colaborăm îndeaproape cu Rusia şi cu alte părţi pentru a vedea dacă putem ajunge la un acord cu privire la stabilizarea Siriei, la crearea unor zone de stabilizare, apoi la crearea condiţiilor pentru procesul politic de la Geneva", a mai spus Tillerson.

Referindu-se la conflictul din estul Ucrainei, secretarul de Stat al SUA a cerut punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk, spunând că această chestiune este direct legată de relaxarea şi, eventual, ridicarea sancţiunilor împotriva Moscovei.

„În Ucraina, am fost foarte consecvenţi în mesajele noastre adresate Rusiei. Acordurile de la Minsk trebuie realizate, trebuie implementate, altfel nu se poate face nimic referitor la situaţia sancţiunilor privind Ucraina", a declarat Tillerson.

Mediafax

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md