Sport

Rezerve pentru nationala lui Dobrovolski

Desi a pierdut de doua ori consecutiv in fata Elvetiei, cu un scor similar de 0-2, selectionata de seniori a R. Moldova a inregistrat un salt calitativ in topurile internationale. Acest fapt este confirmat si de versiunea lunii martie a clasamentului fotbalistic pe natiuni, dat publicitatii in aceasta saptamana de catre forul international de specialitate (FIFA).

Jucatorii nostri au urcat in top cu sase trepte, comparativ cu luna precedenta. Fluctuatia in clasament pare alogica, mai ales ca ea depinde de rezultatele meciurilor jucate in partidele amicale si ale celor disputate in preliminariile Campionatului European si a celui Mondial. Echipa antrenata de Igor Dobrovolski a avut cea mai buna pozitie in clasament – 37 – in luna mai 2008.
Patru dintre adversarele echipei nationale in preliminariile Campionatului Mondial se situeaza pe locuri mai avansate in top. Selectionata Greciei ocupa locul 13, reprezentativa Elvetiei se plaseaza pe pozitia a 18-a, formatia Israelului ocupa locul 21, iar cea a Letoniei este situata pe treapta cu numarul 61. Cealalta competitoare din grupa, Luxemburgul, e pe locul 126.
In pofida calculelor statistice ale organizatiilor internationale, amatorii si oamenii de fotbal nu pot sa nu consemneze o criza acuta la nivelul de efectiv al „tricolorilor”, care a condus la o realitate crunta: ultimul loc in clasament, un singur punct acumulat in actuala campanie de calificari si niciun gol inscris in ultimele patru meciuri oficiale.
Am putea sa aruncam toate „pietrele” vinovatiei in „gradina” antrenorului Dobrovolski insa, daca ar fi sa elucidam starea de lucruri din punct de vedere profesionist, nu cred ca antrenorul poarta intreaga responsabilitate pentru acest deficit de performanta.
In situatia actuala, dupa ce am traversat ecuatorul preliminariilor Mondialului-2010, acuzatiile trebuie sa fie inlocuite cu sugestii. Iar aceastea din urma nu pot fi gasite daca timonierul nationalei nu va urmari si alti fotbalisti in afara de favoritii pe care prefera sa-i promoveze la lot, indiferent de faptul ca joaca mai bine sau mai rau.
Zilele trecute, mai multi conationali de-ai nostri au debutat pentru noile lor cluburi din strainatate. Ei bine, consideram ca nu ar avea cum sa slabeasca potentialul de joc al „tricolorilor” ex-capitanul „zimbrilor”, Andrei Cojocari, care in weekend a debutat pentru Metallurg (Letonia). Si fostul titular al Olimpiei Balti Alexei Goncearov traverseaza o perioada buna de joc si ar merita o sansa in tricoul echipei R. Moldova.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *