Astăzi 20 Ianuarie 2019, Duminică - Ultima actualizare la 19 Ianuarie 2019
Abonamente

Actualitate 27 August 2018, ora 21:04

Rezoluție pentru țară, la Orhei a fost votată o declarație pentru R. Moldova

Marime Font

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au votat luni, 27 august, la Orhei, Rezoluția Independenței în care își exprimă sprijinul pentru dezvoltarea și transformarea țării. Oamenii au participat la un marș în centrul Orheiului, după care au votat în unanimitate documentul prezentat de la o tribună instalată în piața „Vasile Lupu”. Printre votanți a fost și primarul de Orhei, Ilan Șor.

Rezoluția Independenței, votată în unanimitate de participanți, reflectă starea de lucruri din prezent și critică modul în care a fost guvernată țara în cei 27 de ani de Independență. „Cu regret, constatăm faptul că în cei 27 de ani de independență, cu rare excepții, Republica Moldova nu a avut noroc de conducători, de o clasă politică de calitate și responsabilă. Grupările politice care s-au perindat la putere, acoperindu-se cu sloganuri pseudo-patriotice, au adus Republica Moldova și cetățenii săi într-o stare ruinată, înapoiată, cu o populație săracă și deziluzionată”, potrivit Rezoluției.

Ca urmare, societatea moldovenească este profund dezamăgită. Din ce în ce mai mulți cetățeni, continuând să-și iubească patria, o lasă pentru totdeauna. Ei pleacă pentru că nu pot face față problemelor.


Totuși, manifestanții consideră că Republica Moldova are viitor. „Refuzăm categoric să recunoaștem Republica Moldova ca un "proiect eșuat", după cum ne îndeamnă unii politicieni iresponsabili, și suntem profund convinși că tradiția seculară a statalității țării noastre trebuie continuată. Știm că doar Moldova poate fi casa noastră comună și doar în Moldova, noi, precum și copiii, nepoții și strănepoții noștri, ne vom putea realiza toate speranțele și visele de o viață liniștită, pașnică, previzibilă și prosper”, se arată în document.

Participanții consideră că a venit timpul să schimbe starea de lucruri din țară. „Noi, reprezentanții poporului multinațional din Republica Moldova, credem că astăzi este un moment crucial pentru a opri acest proces distructiv, momentul în care putem întoarce această pagină neagră a istoriei, care ar trebui să fie pentru noi o lecție amară pe viitor”.

Semnatarii se declară convinși că singura forță care poate face acest lucru este poporul moldovenesc și a venit timpul ca acesta să se unească. „Suntem convinși că este timpul să ne unim! Să unim eforturile tuturor patrioților adevărați ai Republicii Moldova, ale cetățenilor, indiferent de etnie și naționalitate, clasă socială, profesie”.

Manifestanții s-au declarat pregătiți să înceapă refăurirea Moldovei imediat. „Și astăzi, aici, pe pământul istoric al Orheiului, declarăm începutul creării unui nou stat, o nouă Moldovă”.

Noua Moldovă ar trebui să devină un stat social, cu standarde sociale ridicate, în care nu va exista sărăcie, cu educație și un sistem de sănătate de calitate și gratuite, cu infrastructură dezvoltată și fără corupție, deoarece toți funcționarii se vor afla sub control popular.

„Suntem uniți prin convingerea că adevăratul patriotism nu constă în sloganuri și promisiuni, ci în fapte zilnice reale, în ajutor și grija față de cetățean. Chemăm toate regiunile Moldovei, de la Nord până la Autonomia Găgăuză, de la Prut până în Transnistria, toți cetățenii care trăiesc astăzi în afara țării, să se unească, să-și arate iubirea sinceră față de țară. Fie ca toate raioanele Moldovei, toate orașele și satele, să iasă în rândurile ordonate de patrioți, care stau la straja țării pregătiți pentru renașterea țării! Și această etapă începe astăzi, în Orhei”, se arată la finalul rezoluției adoptate în unanimitate de participanți.

După adoptarea Reoluției, la inițiativa lui Ilan Șor, oamenii i-au aplaudat pe veteranii Războiului de pe Nistru, prezenți la eveniment, care, de asemenea, au votat documentul.

Sursa: http://partidulsor.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 23:29

 Președintele Dodon, a avut astăzi un program de lucru foarte aglomerat. Dimineața și-a tras un selfie făcător de minuni cu Mitropolitul Vladimir, mai apoi si-a tras niște poze la federația de șah iar la finele zilei de lucru, s-a filmat în chiloți cum se crucește in fața...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 22:22

 Polonezii și-au luat adio de la primarul orașului Gdansk, Pawel Adamowici, unul dintre cei mai respectați politicieni din țară, asasinat de un dezechilibrat mintal, duminica trecută. Peste 50 de mii de oameni au luat parte la funeralii în orașul-port de la Marea Baltică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 22:17

 România se pregătește din vara anului trecut, sub coordonarea prim ministrului, pentru retragerea Marii Britanii din UE fără un acord. Este una dintre precizările făcute de Ministerul de Externe pentru Știrile TVR.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 22:13

 Mii de persoane au protestat sâmbătă în capitala Ungariei, Budapesta, împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Viktor Orban şi a legii care modifică regimul orelor suplimentare, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 22:08

 Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj cere Ministerului Educației retragerea titlului de doctor acordat fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, confirmând după un an de cercetări că aceasta și-ar fi plagiat teza de doctorat,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 21:49

 Dacă ești român, e imposibil să îți fi petrecut copilăria fără să fi auzit de celebrul deochi. Știi povestea: venea o rudă în vizită, seara se întâmpla să te simți rău, așa că părinții sau bunicii tăi trăgeau concluzia cea mai logică...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 21:45

 Tabelul periodic a fost descoperit într-un laborator de chimie de la University of St. Andrews, din Scoția. În depozitul departamentului de chimie nu s-a făcut curățenie generală încă de la deschiderea din 1968. Un efort de acest fel a fost făcut în 2014, iar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 21:40

 Trei turişti, între care un copil de 14 ani, care s-au rătăcit în Munţii Făgăraş, pe Valea Arpaşului, au fost recuperaţi de jandarmii montani după mai bine de 12 ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 12:54

 Cel puţin o dată pe an – de Ziua Culturii Naţionale, pe 15 ianuarie (perfectă sincronizare a celor două ţări, România şi Republica Moldova!) – e de bun simţ să-i chestionăm pe urmaşii lui Vasile Alecsandri, cum e cu lectura poeziei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 12:22

Investiții masive, gazoducte, atragerea Serbiei în acordul de liber schimb al Uniunii Euroasiatice și alte „minuni”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 11:32

 Simona Halep, numărul 1 mondial a întâlnit-o în Turul III de la Australian Open pe jucătoarea americană Venus Williams. Simona a câștigat în două seturi 6-2 6-6-3. În sferturile de finală Simona Halep o va înfrunta pe mult mai celebră Serena...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 11:20

 Miliardarul Bill Gates, în vârstă de 63 de ani, a fost surprins, în weekend, în timp ce aștepta la coadă de la un fast-food din Seattle să-și cumpere burger, cartofi prăjiți și suc.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 11:04

 Reporterii e la Deschide.MD , au reușit să afle cine este „eroul” pentru care mai mulți reprezentanți ai societății civile s-au grăbit să-l linșeze public pe polițist pentru faptul că a refuzat să-i răspundă acestuia în limba rusă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 08:08

Ex-primarul municipiului Chișinău, vine cu acuzații dure în adresa unuia dintre liderii ACUM – Andrei Nastase.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 07:41

 Abou Zakkour, un bărbat în vârstă de 68 de ani, locuitor al oraşului sirian, Aleppo, a devenit cunoscut drept Omul Galben. El se îmbracă în această culoare de 35 de ani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 07:35

 Ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit, Sir Alan Duncan, i-a transmis ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, că indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2019, ora: 07:25

 Dacia Duster cu șenile este unul dintre cele mai utile automobile create vreodată. Și asta nu doar pentru că ne-ar fi tuturor necesară, la ce drumuri avem.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 22:43

 Pe principul cui pe cui se scoate, un bărbat care putea să moară din cauza alcoolului a fost supus unei intervenții chirurgicale în care medicii au fost nevoiți să pompeze o cantitate impresionantă de bere în corpul său.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 16:00

 Rusia va înlocui legendarele pistoale de tip Makarov - în armată şi poliţie - cu o nouă armă armă care poate funcţiona la o temperatură de până la -70 de grade Celsius şi să străpungă o vestă antiglonţ de la distanţa de 100 de metri, a anunţat vineri...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 14:18

Un fotograf profesionist a avut nevoie la Orheiland de ajutorul pazei pentru ași convinge copilul să meargă acasă, după 4 ore de distracții și plimbare. Alexandru Kiriak a fotografiat Orheiland-ul de noapte de la înălțime, iar pozele ilustrează o atmosferă parcă desprinsă din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 12:51

Încă o mostră de ipocrizie, oferită de liderul PPDA, Andrei Năstase. După ce, în anul 2015, a catalogat PLDM drept partid implicat în furtul din sistemul bancar, astăzi acesta cooperează intens cu cei pe care i-a blamat. Mai mult, oameni din anturajul fostului șef al...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 11:48

Regele umorului din Moldova, Gheorghe Urschi,  împlinește astăzi 71 de ani!

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 11:47

Nu există alternativă pentru Republica Moldova decât continuarea procesului de apropiere de Uniunea Europeană, a declarat ministrul de externe român, Teodor Meleşcanu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 11:43

 Rachete cu o rază de acțiune până la 500 kilometri se află acum la o distanță de 400 de kilometri de teritoriul ucrainean

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora: 11:16

Guvernul a dispus astăzi majorarea numărului buletinelor, dar și a secţiilor de vot pentru alegerile din 24 februarie, destinate moldovenilor de peste hotare. Astfel, numărul buletinelor va crește de la 3 mii la 5 mii la o secție. În total, numărul buletinelor va crește cu peste...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)