Astăzi 16 Noiembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 11:29
Abonamente

Actualitate 27 August 2018, ora 21:04

Rezoluție pentru țară, la Orhei a fost votată o declarație pentru R. Moldova

Marime Font

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au votat luni, 27 august, la Orhei, Rezoluția Independenței în care își exprimă sprijinul pentru dezvoltarea și transformarea țării. Oamenii au participat la un marș în centrul Orheiului, după care au votat în unanimitate documentul prezentat de la o tribună instalată în piața „Vasile Lupu”. Printre votanți a fost și primarul de Orhei, Ilan Șor.

Rezoluția Independenței, votată în unanimitate de participanți, reflectă starea de lucruri din prezent și critică modul în care a fost guvernată țara în cei 27 de ani de Independență. „Cu regret, constatăm faptul că în cei 27 de ani de independență, cu rare excepții, Republica Moldova nu a avut noroc de conducători, de o clasă politică de calitate și responsabilă. Grupările politice care s-au perindat la putere, acoperindu-se cu sloganuri pseudo-patriotice, au adus Republica Moldova și cetățenii săi într-o stare ruinată, înapoiată, cu o populație săracă și deziluzionată”, potrivit Rezoluției.

Ca urmare, societatea moldovenească este profund dezamăgită. Din ce în ce mai mulți cetățeni, continuând să-și iubească patria, o lasă pentru totdeauna. Ei pleacă pentru că nu pot face față problemelor.


Totuși, manifestanții consideră că Republica Moldova are viitor. „Refuzăm categoric să recunoaștem Republica Moldova ca un "proiect eșuat", după cum ne îndeamnă unii politicieni iresponsabili, și suntem profund convinși că tradiția seculară a statalității țării noastre trebuie continuată. Știm că doar Moldova poate fi casa noastră comună și doar în Moldova, noi, precum și copiii, nepoții și strănepoții noștri, ne vom putea realiza toate speranțele și visele de o viață liniștită, pașnică, previzibilă și prosper”, se arată în document.

Participanții consideră că a venit timpul să schimbe starea de lucruri din țară. „Noi, reprezentanții poporului multinațional din Republica Moldova, credem că astăzi este un moment crucial pentru a opri acest proces distructiv, momentul în care putem întoarce această pagină neagră a istoriei, care ar trebui să fie pentru noi o lecție amară pe viitor”.

Semnatarii se declară convinși că singura forță care poate face acest lucru este poporul moldovenesc și a venit timpul ca acesta să se unească. „Suntem convinși că este timpul să ne unim! Să unim eforturile tuturor patrioților adevărați ai Republicii Moldova, ale cetățenilor, indiferent de etnie și naționalitate, clasă socială, profesie”.

Manifestanții s-au declarat pregătiți să înceapă refăurirea Moldovei imediat. „Și astăzi, aici, pe pământul istoric al Orheiului, declarăm începutul creării unui nou stat, o nouă Moldovă”.

Noua Moldovă ar trebui să devină un stat social, cu standarde sociale ridicate, în care nu va exista sărăcie, cu educație și un sistem de sănătate de calitate și gratuite, cu infrastructură dezvoltată și fără corupție, deoarece toți funcționarii se vor afla sub control popular.

„Suntem uniți prin convingerea că adevăratul patriotism nu constă în sloganuri și promisiuni, ci în fapte zilnice reale, în ajutor și grija față de cetățean. Chemăm toate regiunile Moldovei, de la Nord până la Autonomia Găgăuză, de la Prut până în Transnistria, toți cetățenii care trăiesc astăzi în afara țării, să se unească, să-și arate iubirea sinceră față de țară. Fie ca toate raioanele Moldovei, toate orașele și satele, să iasă în rândurile ordonate de patrioți, care stau la straja țării pregătiți pentru renașterea țării! Și această etapă începe astăzi, în Orhei”, se arată la finalul rezoluției adoptate în unanimitate de participanți.

După adoptarea Reoluției, la inițiativa lui Ilan Șor, oamenii i-au aplaudat pe veteranii Războiului de pe Nistru, prezenți la eveniment, care, de asemenea, au votat documentul.

Sursa: http://partidulsor.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 11:29

Stabilizarea sistemului bancar este una dintre cele mai importante realizări ale Guvernului condus de Pavel Filip, de la învestirea sa, în anul 2016. Șeful Executivului a mai spus, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la Pro TV Chișinău, că un sistem bancar stabil...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 11:03

Postul de televiziune TV8, afiliat PAS și PPDA promovat falsul grosolan, publicat de presa de la Moscova, potrivit căruia cetățenii moldoveni, aflați peste hotarele țării, ar trebui, la fiecare jumătate de an, să declare că sunt vii, pentru a primi pensii. TV8 publică și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 10:29

Parlamentul examinează astăzi raportul Comisiei de anchetă privind prezumata imixtiune în politica moldovenească a Fundației Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, expulzată din UE pentru spionaj în favoarea Rusiei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 09:51

ULTIMA ORĂ /// Un poliţist din Chişinău a fost găsit împuşcat în cap (FOTO)

Un poliţist de patrulare a fost găsit mort, în această dimineaţă, în jurul orei 8:30, pe strada Studenţilor, sectorul Râşcani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 09:20

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, patru formațiuni politice ar accede în Legislativ, în baza votului pe liste. Este vorba despre PSRM, PDM, PAS și PPDA, arată datele celui mai recent sondaj realizat de IRI (International Republican Institute)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 09:02

Bucovina lui Eminescu

Profesorul Victor Crăciun, al cărui curs de literatură l-am audiat în studenție la Universitatea din Iași, l-a numit pe Eminescu, într-una din lucrările sale, „unificatorul spiritual al tuturor românilor, imediat după opera practică, făptuită de Al.I. Cuza la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 08:59

La Kyiv, piața de lângă Ambasada Rusiei va purta numele lui Boris Nemțov

La Kiev, lângă Ambasada Rusiei, urmeaza să apară Piața Boris Nemțov. Decizia a fost adoptată de Consiliul Municipal prin vot unanim, transmite Radio Liberty.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 08:26

ACCIDENT GRAV în centrul Chișinăului. Doi oameni au ajuns la SPITAL

ACCIDENT GRAV în centrul Chișinăului. Doi oameni au ajuns la SPITAL

Doi oameni au ajuns la spital, după ce două maşini s-au ciocnit, noaptea trecută, în Capitală. Accidentul s-a produs la intersecția străzilor Kogălniceanu şi Pușkin. Victimele sunt pasagerii unuia dintre automobile şi s-au ales cu răni grave la picioare. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 00:57

Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova va avea loc la 22 noiembrie la București, a declarat astăzi, în debutul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 00:11 de Ana Marchitan

reportaj Preotul care muncește în construcții peste hotare

Parohul bisericii din s. Teleșeuca, r-nul Dondușeni, a plecat în concediu în Franța pentru a-și cumpăra lemne de foc și a-și putea întreține familia

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 00:06

Hotelul Mara din Sinaia angajează bucătari și ospătari din R. Moldova

Hotelul Mara din Sinaia angajează bucătari și ospătari din R. Moldova

Hotelul Mara este singurul hotel de pe Valea Prahovei care a făcut parte din lanţul hotelier Holiday Inn Resort.Ca urmare a deciziei de dezvoltare a serviciilor turistice oferite, căutăm persoane ambiţioase, etice şi dinamice care să se alăture echipei noastre.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 18:15

O nouă premieră la Universitatea Tehnică din Moldova. În campusul universității a fost deschisă o sală de sport modernă, dotată cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Studenții sunt impresionați de condițiile create și echipamentele performante, pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 16:49

Proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votat astăzi de Parlament, în prima lectură. Noua lege reglementează structura sistemului de salarizare, drepturile salariale și modalitatea de stabilire a salariului, iar angajații vor fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 14:03

Guvernul condus de Pavel Filip s-a deplasat astăzi la Drochia, acolo unde se desfăşoară o şedinţă comună cu autorităţile locale. Descinderea în nordul ţării face parte din strategia de comunicare a Executivului cu exponenţii administraţiilor publice, dar şi cu oamenii simpli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 14:01

Liderii PAS şi PPDA au fost folosiţi de serviciile secrete ruse, într-un război ascuns împotriva Republicii Moldova. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituş, într-un articol publicat pe platforma Vox publika. Autorul face trimitere la legăturile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 14:01

PDM este printre cele mai importante formațiuni politice care îi fac pe oameni să se simtă mândri că sunt moldoveni. Datele ultimului sondaj realizat de IMAS arată că Partidul Democrat este al doilea în listă, după PSRM. Astfel pentru PSRM optează 18 la sută din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 10:07

Patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 48 de ani, au fost reținuți în cadrul cauzei penale privind circulația ilegală de droguri, gestionată de către procurorii Procuraturi pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:52

Guvernul Marii Britanii a aprobat, miercuri, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunțat premierul Theresa May.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:45

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a adresat ucrainenilor cu ocazia comemorării Holodomorului și le-a spus de ce a decis să acorde autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Declarația lui Bartolomeu a fost publicată pe site-ul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei din SUA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:32

„Politica externă a Rusiei este alcătuită dintr-un amestec bizar de tradiții ale birocrației corupte și ale lumii interlope. Europenii încearcă să-și bazeze acțiunile pe cu totul alte idei despre realitate, de aceea, aceleași lucruri pentru Kremlin și Europa au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 09:29

Activitatea pe care a desfășurat-o Partidul Democrat prin decidenții din Guvern și Parlament, nu putea să nu aducă rezultate. PDM a înregistrat o creștere în sondaje pentru că în ultimul an s-a axat pe acțiuni, iar răspunsurile celor care au participat la sondaj au...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)