Actualitate

Rezultate frumoase pentru luptătorii moldoveni. Câte medalii au cucerit la Europenele de cadeţi

În turneul de lupte feminine Irina Ringcaci (57 kg) a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, iar Maria Leorda (43 kg) şi Andrea Deleu (65 kg) au cucerit medaliile de bronz.

La competiţia de lupte libere Stanislav Novac (60 kg) a devenit vicecampion, iar Vasile Marcu (45 kg) a obţinut bronzul.

„Avem rezerve, talente. Dacă vor fi susţinute, atunci vor fi înregistrate performanţe şi la turneele seniorilor”, a declarat pentru agenţie într-o conferinţă de presă campionul mondial de tineret Ruslan Bodişteanu, multiplu campion naţional. „Esenţialul este să nu-i pierdem, să investim în continuare în ei”, a opinat profesorul universitar Ilie Chirtoacă de la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

Luptele sunt genuri de sport cu tradiţii bogate în Republica Moldova. Cel mai redutabil performer la lupte libere este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice şi al Spartachiadei popoarelor din URSS. La greco-romane cel mai bun este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta, iar la lupte feminine cea mai titrată este Ludmila Cristea, multiplă premiantă la Europene.

Sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *