Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:27
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 8 Septembrie 2017, ora 13:16

Ridurile din jurul ochilor: 3 greşeli pe care le faci

Marime Font

Ridurile ne fac să arătăm şi chiar să ne simţim mai în vârstă decât suntem şi, de asemenea, ele ne constrâng cumva să dăm mulţi bani pe produse cosmetice care promit estomparea lor. Poate nu ştiai, dar obiceiurile zilnice accelerează procesul de apariţie a ridurilor din jurul ochilor.

Să porţi ochelari de soare

Dacă nu porţi ochelari de soare din orice motiv, încurajezi apariţia prematură a ridurilor. Uită-te în oglindă cu atenţie şi priveşte urmele lăsate de soare pe chipul tău.Ai văzut liniile care încep să contureze ridurile? Dacă nu sunt luate măsuri, liniile fine vor deveni din ce în ce mai vizibile. Ridurile se formează din mai multe cauze, dar principală este mişcarea facială repetitivă, care în timp afectează producţia de colagen şi elastină din piele.

În plus, nu uita că odată cu înaintarea în vârstă cantitatea acestor două proteine scade. De asemenea, ochelarii de soare joacă un rol important în prevenirea ridurilor premature. Ei nu trebuie purtaţi doar vara, ci şi în timpul iernii, când lumina produsă de zăpadă este destul de puternică.

Să nu mai agresezi ochii

Ce faci când eşti obosită sau când te mănâncă ochii? Te freci la ochi, dar acesta este un obicei la care trebuie să renunţi chiar azi, dacă vrei să eviţi să arăţi mai în vârstă decât eşti cu adevărat.

Pielea din jurul ochilor este atât de subţire şi de sensibilă încât, atunci când o atingi, ea este afectată mai mult decât crezi. Acest lucru este valabil şi pentru îndepărtarea machiajului. Când te demachezi, tamponează uşor cu discheta îmbibată în apă micelară şi şterge uşor machiajul de pe pleoape. Foloseşte apoi o cremă de ochi, pe care o aplici uşor, fără a agresa tegumentul.

Sursa: Adevarul

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md