Actualitate

Ridurile din jurul ochilor: 3 greşeli pe care le faci

Să porţi ochelari de soare

Dacă nu porţi ochelari de soare din orice motiv, încurajezi apariţia prematură a ridurilor. Uită-te în oglindă cu atenţie şi priveşte urmele lăsate de soare pe chipul tău.

Ai văzut liniile care încep să contureze ridurile? Dacă nu sunt luate măsuri, liniile fine vor deveni din ce în ce mai vizibile. Ridurile se formează din mai multe cauze, dar principală este mişcarea facială repetitivă, care în timp afectează producţia de colagen şi elastină din piele.

În plus, nu uita că odată cu înaintarea în vârstă cantitatea acestor două proteine scade. De asemenea, ochelarii de soare joacă un rol important în prevenirea ridurilor premature. Ei nu trebuie purtaţi doar vara, ci şi în timpul iernii, când lumina produsă de zăpadă este destul de puternică.

Să nu mai agresezi ochii

Ce faci când eşti obosită sau când te mănâncă ochii? Te freci la ochi, dar acesta este un obicei la care trebuie să renunţi chiar azi, dacă vrei să eviţi să arăţi mai în vârstă decât eşti cu adevărat.

Pielea din jurul ochilor este atât de subţire şi de sensibilă încât, atunci când o atingi, ea este afectată mai mult decât crezi. Acest lucru este valabil şi pentru îndepărtarea machiajului. Când te demachezi, tamponează uşor cu discheta îmbibată în apă micelară şi şterge uşor machiajul de pe pleoape. Foloseşte apoi o cremă de ochi, pe care o aplici uşor, fără a agresa tegumentul.

Sursa: Adevarul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *