Economie

Riscurile unei recesiuni cresc odată cu intensificarea războiului comercial

„Temerile că războiul comercial va declanșa o recesiune sunt în creștere”, au spus economiștii Goldman Sachs într-o analiză, adăugând că „am mărit estimările privind impactul războiului comercial”.

După ce președintele Donald Trump a amenințat că va aplica noi tarife Chinei acum două săptămâni, Beijingul a răspuns în 5 august, prin stoparea importurilor unor produse americane și permițând yuanului să scadă la cel mai slab nivel din 2008. Administrația Trump a acuzat imediat China că este un manipulator valutar.

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA și consilier economic al Casei Albe a declarat săptămâna trecută că tensiunile comerciale crescânde riscă să ducă economia mondială spre prima recesiune din ultimul deceniu, investitorii solicitând politicienilor și bancherilor centrali să acționeze rapid pentru a schimba această tendință.

Riscul de recesiune în SUA este „mult mai mare decât trebuie și mult mai mare decât era acum două luni”, a spus el pentru Bloomberg Television. „De multe ori poți să te joci cu focul și să nu ți se întâmple nimic neplăcut. Dar dacă o faci prea mult timp, până la urmă te alegi cu arsuri.”
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *