Actualitate

RISE: Drumul de contrabandă Moscova-Tiraspol

Bunurile au fost transmise direct pe filiera Moscova-Tiraspol, fără implicarea autorităților constituționale de la Chișinău, așa cum prevăd acordurile internaționale. „Deși nu este vorba de varianta clasică, această acțiune oricum reprezintă un act de contrabandă”, susține Viorel Melnic, fostul șef al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

În timpul unei vizite efectuate la Tiraspol în mai 2013, Dmitrii Rogozin, vicepremierul Federației Ruse, anunța despre începutul „programului de ajutor umanitar pe linia organizației neguvernamentale „Integrarea Eurasiatică”.

Dmitrii Rogozin: Organizația [„Integrarea Eurasiatică”] trebuie să activeze în mod transparent, iar activitatea ei nu trebuie să trezească nicio umbră de îndoială. Fiecare rublă rusească trebuie să servească intereselor cetățenilor Federației Ruse care locuiesc pe teritoriul Transnistriei.

Filantropie la preț dublu

Organizația neguvernamentală autonomă „Integrarea Eurasiatică” a fost fondată în 2012 la Moscova, cu scopul de a acorda servicii sociale pensionarilor și persoanelor cu nevoi speciale. Detalii, AICI

Începând cu 2013, însă, „Integrarea Eurasiatică” devine unul dintre principalii gestionari ai ajutoarelor umanitare oferite de către Federația Rusă regiunii transnistrene, unde își deschide și o filială.

Iunie 2013. La uzina „Sicar” (în prezent „Karus” — n.r.) din Stupino, un oraș din suburbia Moscovei, are loc „ceremonia solemnă de transmitere a primului lot de ajutoare umanitare”. În cadrul evenimentului, Alexei Juravleov, fondatorul „Integrarea Eurasiatică”, a urcat personal la volanul uneia din cele patru ambulanțe. 

Continuarea o găsiți pe RISE.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *