Timpul Local

Risipitorul Charles Darwin

In urma unor noi descoperiri, s-a aflat ca parintele evolutionismului cheltuia, in studentia de la Cam¬bridge, mai mult pe incaltaminte decat pe carti. Renumitul naturalist a dus o viata „de gentleman” cat timp a stat la Cambridge: avea oameni pe care ii platea pentru a-i rezolva diferitele indatoriri zilnice. Istoricii au dat peste sase documente financiare apartinand acestuia, care dezvaluie detalii interesante despre viata de zi cu zi a tanarului student Darwin.

Notitele respective sunt facturi, printre altele, la frizer, cosar, farmacist, hamal, palarier, spalatoreasa. De asemenea, aceste inregistrari proaspat descoperite arata ca studentul nu se multumea cu portia zilnica oferita la cantina facultatii, cumparandu-si mereu mancare in plus. Suma totala cheltuita de tanarul Darwin pe perioada studentiei se ridica la 46.000 de lire in banii de astazi. Camerele in care a locuit la Cambridge – recent renovate si deschise publicului larg – se pare ca au fost unele dintre cele mai bune, mai dotate sau macar unele dintre cele mai scumpe puse la dispozitia elevilor. In inregistrarile financiare, apar foarte putine referiri la carti si la materiale care ar fi insemnat un ajutor suplimentar in ceea ce priveste activitatea lui de studiu. Darwin a preferat sa isi petreaca majoritatea studentiei facand orice altceva in afara invatatului, precum calarie si tir.

Anul acesta se implinesc 200 de ani de la nasterea renumitului naturalist si 150 de la prima publicare a lucrarii sale de top „Originea speciilor”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *